7 τιπς για να ανακουφιστείς από το μπούκωμα

Tips

Το μπούκωμα ανεξάρτητα από την αιτία του (ίωση ή αλλεργία) είναι αρκετά ενοχλητικό και επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας για όσες μέρες διαρκεί. Η δυσκολία στην αναπνοή, στην ομιλία, στο φαγητό και στον ύπνο είναι κάποιες από τις παρελκόμενες δυσάρεστες συνέπειες ενός επίμονου μπουκώματος.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι ανακούφισης:

  1. Οι ρινικές πλύσεις με ειδικό ορό βοηθούν πολύ, καθώς παρασύρουν τη βλέννα και την απομακρύνουν από τη μύτη. Χρειάζονται 3-5 επαναλήψεις κάθε μέρα.
  2. Όταν είμαστε μπουκωμένοι πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό και ροφήματα γιατί μειώνεται η συμφόρηση.
  3. Η κατανάλωση ζεστών ροφημάτων βοηθά στο άνοιγμα των ρινικών πόρων ενώ παράλληλα ενυδατώνει τον οργανισμό.
  4. Η ζεστή κοτόσουπα αποτελεί ένα πρώτης τάξεως «φάρμακο» καθώς ο ζωμός της κότας περιέχει καταπραϋντικές ουσίες και μας ενυδατώνει. Με την προσθήκη πιπεριού και λεμονιού το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο άμεσο και με μεγαλύτερη διάρκεια.
  5. Κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο οι υδρατμοί θα μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε ενώ παράλληλα θα ανοίξουν τους ρινικούς πόρους και θα μαλακώσουν τη βλέννα.
  6. Η ρύθμιση της υγρασίας του χώρου σε φυσιολογικά επίπεδα βοηθά στην ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση αφού η πολύ ξηρή ατμόσφαιρα δημιουργεί δυσφορία.
  7. Το ατμόλουτρο με αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου βοηθά στην ανακούφιση από το μπούκωμα. Βράζουμε νερό, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μερικές σταγόνες έλαιο ή μερικά πλυμένα φύλλα ευκαλύπτου. Στεκόμαστε πάνω από τους υδρατμούς και εισπνέουμε μερικές φορές. Διακόπτουμε για λίγο και επαναλαμβάνουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !