7 υγιεινές συνήθειες για τους μαθητές

Tips

Η καθημερινότητα για τους μαθητές είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Το πρωί στο σχολείο, το απόγευμα μελέτη, ξένες γλώσσες, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Στην ουσία τα παιδιά μας είναι σκληρά εργαζόμενα για αυτό και ο οργανισμός τους χρειάζεται ενίσχυση μέσω της σωστής διατροφής και του lifestyle.

Ας δούμε 7 καλές συνήθειες που θα τα οδηγήσουν σε μια πιο υγιή καθημερινότητα:

  1. Επαρκής ύπνος. Τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας πρέπει να κοιμούνται επαρκώς και σε σχετικά σταθερές ώρες. Οι μικρότεροι μαθητές έχουν ανάγκη από 10-11 ώρες νυχτερινού ύπνου και οι μεγαλύτεροι τουλάχιστον 8.
  2. Θρεπτικό πρωινό. Δεν παραλείπουμε ποτέ το πρωινό. Ιδανικά πρέπει να αποτελείται από συνδυασμό γαλακτοκομικών, δημητριακών και φρούτων. Το φρούτο μπορεί να μπει και στην τσάντα του παιδιού σαν δεκατιανό.
  3. Ποικιλία στις τροφές. Σε κανένα παιδί δεν αρέσουν όλα τα φαγητά, ωστόσο πρέπει να καταναλώνει μια ποικιλία τροφών, ακόμα και σε μικρές ποσότητες, που θα του παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη.
  4. Άσκηση. Με τη σωματική άσκηση ωφελούνται τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από την εκτόνωση που τους προσφέρει η γυμναστική και χτίζουν υγιές και όμορφο σώμα.
  5. Καθαριότητα. Καθημερινό μέλημα των παιδιών πρέπει να είναι η ατομική καθαριότητα. Καλό πλύσιμο των χεριών, πλύσιμο των δοντιών πρωί και βράδι, μπάνιο και αλλαγή ρούχων και εσωρούχων.
  6. Περιορισμένη χρήση οθονών. Η υπερβολική χρήση της οθόνης του υπολογιστή ή του κινητού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα μάτια, εκνευρισμό, πονοκέφαλο και αϋπνία.
  7. Σταθερή ρουτίνα. Είναι καλό, τουλάχιστον, τις καθημερινές να υπάρχει μια σταθερότητα στα ωράρια φαγητού, ύπνου και δραστηριοτήτων. Με αυτό τον τρόπο, μυαλό και σώμα προσαρμόζονται στα ωράρια και αποδίδουν καλύτερα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !