Τί να κάνω τα υπολείμματα χορταρικών;

Tips

Οι εποχές αλλάζουν και είναι απαραίτητο να προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα. Πράγματα που παλαιότερα πετάγαμε σήμερα μπορούμε να βρούμε τρόπους να τα αξιοποιήσουμε κάνοντας οικονομία και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελούν και τα χορταρικά όπως ο μαϊντανός, ο άνηθος, τα χλωρά κρεμμυδάκια, το σπανάκι κ.α. από τα οποία συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τα τρυφερά φυλλαράκια και να πετάμε τα κοτσάνια τους.

Ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον 2 τρόποι για να αξιοποιήσουμε τα υπολείμματα των χορταρικών μας.

Κύβοι λαχανικών

Αλέθουμε τα υπολείμματα των λαχανικών, προσθέτουμε λάδι, αλάτι και μπαχαρικά και τα τοποθετούμε σε παγοκυψέλες.

Καταψύχουμε και έχουμε αρωματικούς κύβους λαχανικών για να εμπλουτίσουμε σε γεύση και άρωμα τα φαγητά μας.

Πλούσιος ζωμός λαχανικών

Βράζουμε τα υπολείμματα των χορταρικών σε νερό και τα σουρώνουμε. Αφήνουμε τον ζωμό να κρυώσει και τον συντηρούμε είτε λίγες μέρες στο ψυγείο ή τον καταψύχουμε για να έχουμε έτοιμο ζωμό λαχανικών για τα όσπρια ή τις σούπες μας.  Εναλλακτικά, μπορούμε να κλείσουμε τα χορταρικά σε πουγκί από τούλι και να το ρίξουμε στην κατσαρόλα καθώς θα βράζει το φαγητό. Πριν σερβίρουμε αποσύρουμε και πετάμε το πουγκάκι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !