Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Tips

Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες…Πάνε με όλα, τρώγονται και σκέτες. Απλά δεν τις χορταίνεις…Ωστόσο δεν χρειάζεται να βασανίζεσαι από ενοχές κάθε φορά που τις απολαμβάνεις. Οι συσκευές air fryer κάνουν καλή δουλειά αλλά είναι κάπως ακριβές και πιάνουν χώρο στον πάγκο σου. Ας πάμε λοιπόν σε μια πιο παραδοσιακή λύση.

Θα σου δείξουμε έναν τρόπο να ετοιμάζεις ψητές πατάτες ώστε να μοιάζουν στη γεύση σαν τηγανιτές, χωρίς όμως να είναι φορτωμένες με τις θερμίδες από το λάδι.

Θα χρειαστούμε, πατάτες κομμένες καρέ, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και μπαχαρικά.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τις πατάτες. Τις τσιγαρίζουμε για να πάει το λάδι παντού και τις απλώνουμε με προσοχή, χωρίς να πλακώνει, η μία την άλλη  σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προσθέτουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας, όπως ρίγανη η πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Έτοιμες!!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !