Αμυγδαλωτά του φούρνου 

Τα μυστικά των Chef

Νόστιμα, αρωματικά με υπέροχο άρωμα καλοκαιρινό. Γίνονται τόσο εύκολα και είναι το σνάκ για κάθε στιγμή της ημέρας. Η Σίφνος φημίζεται για την κουζίνα της και ο περίφημος μάγειρας Τσελεμεντές εκεί γεννήθηκε. Τα φαγητά και γλυκάκια τους υπέροχα μέσα στην απλότητά τους. Ο φούρνος του Βενιού ξακουστός και η απολαυστική συνταγή του δική σας.

Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Πολύ εύκολη

Αμυγδαλωτά του φούρνου 

Από τον «Φούρνο του Βενιού», Σίφνος

Υλικά για 15 κομμάτια

2 ασπράδια από μεγάλα αυγών

260 γρ. αμύγδαλα, ψίχα αποφλοιωμένη

170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 κ.γ. άρωμα πικραμύγδαλου

1 βανίλια

 Για το φινίρισμα

15 αμύγδαλα ολόκληρα, αποφλοιωμένα

Τρόπος παρασκευής

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να «αφρατέψουν» και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το άρωμα πικραμύγδαλου και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα ανάλαφρη.

Προσθέτουμε στην μαρέγκα τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ.

Το μείγμα είναι εύπλαστο και το πλάθουμε σαν μπισκότα στρογγυλά πιέζοντάς τα ελαφρά για να γίνουν πιο πλατιά.

Για μεγαλύτερη ευκολία στο πλάσιμο και περισσότερο άρωμα βρέχουμε τα χέρια μας με ανθόνερο.

Σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα αμυγδαλωτά σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ακριβώς στην μέση της επιφάνειας του αμυγδαλωτού βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν καλά.

Μικρά μυστικά

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο ψήσιμο. Αν παραψηθούν γίνονται σκληρά και χάνουν την εσωτερική τους υγρασία και υφή.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !