Παγκόσμια Ημέρα Tequila στις 24 Ιουλίου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Από τα αγαπημένα αποστάγματα η Tequila γιορτάζει και εμείς σας «μυούμε» σε αυτόν τον υπέροχο μυστηριακό και συνάμα εξωτικό κόσμο της. Η Tequila αρέσει πολύ για την υπέροχη ισορροπία της γλυκόξινης γεύσης και της αλμύρας που μένει στα χείλη μας και θυμίζει θάλασσα και ξεφάντωμα καλοκαιρινό …

Οι φυτείες της  Agave έτοιμες για συγκομιδή

Η Tequila παράγεται από την αγαύη και μάλιστα αποκλειστικά από την συγκεκριμένη ποικιλία του φυτού Agave tequilana, την «Weber Azul» της οικογενείας  Asparagaceae. Το χρώμα της μπλε με τόνους γκρι και φύλλα πολύ μεγαλύτερα από την κοινή πράσινη και μικρότερη αγαύη tequilana.

Ο Jimador με τον κόφτη εργαλείο, coa καθαρίζει την καρδιά

Η τέχνη του jimador, του καλλιεργητή για τα μυστικά της επιλογής του χρόνου συγκομιδής και την κοπή είναι επτασφράγιστα και πηγαίνουν από γενιά σε γενιά. Το μόνο εργαλείο που χρησιμοποιεί αιώνες τώρα είναι ο κόφτης, coa. Aν η agave δεν έχει ωριμάσει είναι πικρή και δεν δίνει καλής ποιότητας τελικό προϊόν. Η συγκομιδή ποικίλει από τον 7-12 χρόνο, ανάλογα με την ανάπτυξη τους, αφαιρείται η καρδιά του φυτού και από εκεί παράγεται με απόσταξη η Tequila. Η καρδιά ζυγίζει από 40 – 90 κιλά. Καθαρίζεται από τα φύλλα και θερμαίνεται για να μετατρέψει την ινουλίνη σε σάκχαρα. Ο ψημένος πυρήνας συνθλίβεται ή κάποιες φορές συμπιέζεται για να απελευθερώσει το «δάκρυ της καρδιάς» όπως λέγεται, το γλυκό και διαυγές υγρό, το aguamiel, που ζυμώνεται και αποστάζεται σε αλκοόλη. Η Tequila παρασκευάζεται με μια σύνθεση ζάχαρης, 51% αγαύης και 49% άλλων σακχάρων και ονοματίζονται Mixto’s. Η καλύτερη ποιότητα Tequila είναι μια blanco από 100% μπλε αγαύη.

Ποια είναι η ακριβότερη Tequila στον κόσμο;

Το μοναδικό μπουκάλι tequila “The Diamond Sterling” τιμολογείται  σε 3,5 εκατομμύρια δολάρια, και το βάρος του 1,3 λίτρα…

 Cocktail Margarita

Το cocktail Margarita έχει τη δική του ιστορία και πολλοί ερίζουν για τον δημιουργό του και τον τόπο που προέρχεται… Λέγεται ότι  στην Τιχουάνα του Μεξικό 1938 ο Carlos «Danny» Herrera  εμπνεύστηκε και δημιούργησε το cocktail  για τη χορεύτρια Marjorie King, που ξετρέλαινε τους πάντες, στο bar του ξενοδοχείου Rancho la Gloria. Η άλλη εκδοχή είναι ότι η Margarita είναι η εξέλιξη του δημοφιλούς στη δεκαετία του ’50  cocktail “Daisy”  που δημιουργούσαν από brandy, χυμό λεμονιού, σιρόπι ζάχαρης και γρεναδίνη με ένα top up σόδας.

Πάντως ανεξάρτητα της ιστορίας της Margarita η αλήθεια είναι ότι εξακολουθεί να είναι από τα πιο αγαπημένα και δροσιστικά cocktail. H Margarita που έχει καθιερωθεί και αρέσει πιο πολύ δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο Μεξικάνικο εστιατόριο του Tommy, στο Σαν Φρανσίσκο.

H συνταγή

Υλικά

2 oz tequila blanco

1/2 oz λικέρ πορτοκαλιού, Grand Marnier

1 oz χυμό λάιμ, φρεσκοστυμμένο

1/2 οz σιρόπι αγαύης ή άλλο σιρόπι επιλογής σας

Για το φινίρισμα

1 φέτα λάιμ

Ανθό αλατιού ή αλάτι kosher

Διαδικασία παρασκευής

Σε σέικερ cocktail γεμάτο πάγο βάζουμε την tequila, το λικέρ πορτοκαλιού, το χυμό λάιμ και ανακινούμε δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να κρυώσουν.

Βρέχουμε τα χείλη του ποτηριού που θα σερβίρουμε το cocktail σε χυμό λάιμ και το βυθίζουμε ελαφρά στο αλάτι.

Σουρώνουμε cocktail στο ποτήρι που έχουμε βάλει φρέσκο πάγο.

Φινίρουμε το κοκτέιλ με μια φέτα φρεσκοκομμένου λάιμ.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !