Ανανέωση τώρα: Τι χρώμα πιάτα να διαλέξουμε με ή χωρίς σχέδιο;

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Αυτή την περίοδο με τις εκπτώσεις είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δώσουμε έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι μας.

Το καλοκαίρι η διάθεση αλλάζει. Ας ξεκινήσουμε από το καθημερινό σερβίτσιο των πιάτων μας.

Σίγουρα στα καταστήματα φαντάζουν πολύ ωραία τα πολύχρωμα πιάτα με πολλά σχέδια, ακανόνιστα ή μη.

Η συμβουλή μας είναι ότι στα πολύχρωμα πιάτα δεν αναδεικνύεται το φαγητό μας ενώ είναι ωραία για διακόσμηση του χώρου ειδικά τα μπολ και οι σαλατιέρες. Κάποια χρώματα το απορροφούν εντελώς και δείχνει να μειονεκτεί. Να θυμάστε ότι το λευκό, το μπεζ, το κρεμ  χωρίς σχέδιο ή με κάποιο πολύ διακριτικό στην άκρη του πιάτου αναδεικνύουν το φαγητό.

Σε ότι αφορά τα γλυκά τα πράγματα είναι πιο εύκολα κυρίως για τις τούρτες και τα κέικ και έτσι διαλέγουμε ότι μας αρέσει σε ροζ, γαλάζιο, κίτρινο…

Ανανεώστε τα sous plat ή τα τραπεζομάντηλα αν χρησιμοποιείτε, ίσως και τα ποτήρια του νερού για να βάλετε περισσότερο χρώμα στη ζωή σας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !