Η άνοιξη έρχεται στο σπίτι σου με φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Tips

Ο καιρός έχει ήδη ανοίξει και μας προετοιμάζει σιγά σιγά για τις ηλιόλουστες ημέρες που θα ακολουθήσουν. Βγαίνοντας μια κλασσική βόλτα στην πόλη μας τί είναι αυτό που μας κάνει εντύπωση και μας φτιάχνει την διάθεση; Η απάντηση νομίζω είναι σχετικά εύκολη. Τα φυτά και τα λουλούδια. Τα χρώματα και οι μυρωδιές μας ταξιδεύουν και μας θυμίζουν πως είναι και αυτά ζωντανοί οργανισμοί και πως ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ανθίζουν ή μαραίνονται.

Σε ποιον άλλωστε δεν αρέσουν τα φυτά; Πολλές φορές τα θεωρούμε κάτι απλό αλλά όταν οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας ‘‘ρουφάνε’’ μια απλή βόλτα ανάμεσα σε όμορφα και μυρωδάτα λουλούδια αρκεί. Γιατί λοιπόν να μην μεταφέρεις και εσύ αυτή την αίσθηση της φύσης στο σπίτι και στο μπαλκόνι σου με φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου αντίστοιχα; Αποζητούν ελάχιστο από τον χρόνο σου ως φροντίδα και σε ανταμείβουν προσφέροντάς σου μια ευχάριστη αίσθηση στον χώρο.

Φυτά εξωτερικού χώρου

Είτε μένεις σε πολυκατοικία, από τον πρώτο έως και τον τελευταίο όροφο είτε σε μονοκατοικία, δεν σε περιορίζει κανείς από το να φτιάξεις την δική σου ‘‘ανθοκομική έκθεση’’ στο μπαλκόνι ή στην αυλή σου.

Οι περισσότεροι αναζητούν φυτά που αντέχουν όλες τις εποχές γιατί δεν χρειάζεται να είναι άνοιξη για να βγαίνεις στον κήπο σου και να απολαμβάνεις το υπέροχο πράσινο χρώμα που χαρίζουν στο σπίτι σου.

Το μυστικό κρύβεται στην σωστή σχεδίαση του χώρου. Αν δηλαδή έχεις μπαλκόνι και θέλεις να διατηρήσεις τα φυτά σου μπορείς εύκολα να το κάνεις αν το καλύψεις με προστατευτικές ζελατίνες. Αν πάλι έχεις τον δικό σου κήπο μπορείς να τα φράξεις γύρω γύρω με τέτοιο τρόπο ώστε να τα προφυλάξεις.

Πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση βεβαιώσου για τον χώρο που διαθέτεις και μετά ξεκίνα το φύτεμα. Η κηπουρική για πολλούς είναι χόμπι. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βοηθάς με ελάχιστο νερό και αγάπη έναν ζωντανό οργανισμό να ανθίσει και να ομορφύνει τον χώρο σου. Όπως προαναφέραμε ζητούν ελάχιστο από τον χρόνο σου και αν τους ‘‘φερθείς’’ καλά θα σε ανταμείψουν. Μερικά από τα εξωτερικά φυτά που αντέχουν στον χρόνο είναι η αγγελική, η πικροδάφνη, το βιβούρνο, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και πολλά ακόμη που αν θελήσεις να ψάξεις θα δεις πως θα δυσκολευτείς να διαλέξεις.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Και τώρα περνάμε στο εσωτερικό κομμάτι του σπιτιού. Ποιος είπε πως δεν μπορούμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας με φυτά; Η άνοιξη μας δίνει την ευκαιρία να ανανεώσουμε τον χώρο μας με φυτά που πέρα από θετική αύρα συμβάλλουν στο design του σπιτιού.

Το κύριο πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως οι περισσότεροι νομίζουν πως το κάθε φυτό πρέπει να καταλαμβάνει μια θέση δίπλα στο παράθυρο. Μήπως όμως αυτό είναι απλά ένας μύθος; Υπάρχουν φυτά για όλες τις περιστάσεις. Φυτά που αποζητούν πολύ ήλιο και πολύ νερό και αντιθέτως φυτά που με ελάχιστες σταγόνες νερού και μηδαμινές ακτίνες φωτός είναι ικανοποιημένα.

Επειδή οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν αυτό στρέφονται στα ψεύτικα φυτά εσωτερικού χώρου καθώς έχουν τον φόβο πως θα τους χαλάσουν. Όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί έτσι και τα φυτά θέλουν λίγη από την προσοχή μας και αν απευθυνθούμε σε ειδικούς πριν τα αγοράσουμε και μας ενημερώσουν για την φροντίδα που χρειάζονται, ακόμη καλύτερα. Ενδεικτικά, μερικά φυτά εσωτερικού χώρου είναι το φυτό δράκαινα, το φυτό χαμαιδωρέα, το πάπυρος ομπρέλα, το φυτό φτέρη και πολλά άλλα.

Ομόρφυνε τον χώρο σου και δώσε ‘‘ζωή’’ με φυτά

Τα κλασσικά διακοσμητικά μπορεί να έχουν την δική τους χάρη και να συμβάλλουν στην minimal διακόσμηση αλλά η αίσθηση που αφήνουν τα φυτά στον χώρο, είτε στο σπίτι είτε στο μπαλκόνι είτε στον κήπο δεν συγκρίνεται. Αφιέρωσε ελάχιστο χρόνο στην περιποίηση των φυτών σου και αυτά με την σειρά τους θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !