Αξιοποίησε τον φούρνο μικροκυμάτων στο έπακρο

Tips

Ένας σύγχρονος φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να γίνει το δεξί σου χέρι στην κουζίνα και να μην περιορίζεται η χρήση του μόνο στο ζέσταμα ή στο ξεπάγωμα των τροφών.

Απεναντίας, μπορεί να σου προσφέρει αληθινές γευστικές εμπειρίες μαγειρεύοντας σχεδόν τα πάντα, πως  λαχανικά, ρύζι, κρέας, ψάρι κ.α..

Οι περισσότεροι σύγχρονοι φούρνοι μικροκυμάτων διαθέτουν και λειτουργία γκριλ, ώστε να  ψήνεις λουκάνικα, πίτσα, κρέας και κοτόπουλο. Στην αγορά υπάρχουν και μοντέλα με λειτουργία ατμού για να μαγειρεύεις υγιεινά στον ατμό, χωρίς συσκευή ατμομάγειρα. Ακόμα όμως και αν διαθέτεις έναν συμβατικό φούρνο μικροκυμάτων μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για πληθώρα άλλων εργασιών, πέρα από το ζέσταμα.

Ρευστοποίηση του ζαχαρωμένου μελιού

Το μέλι ζαχαρώνει και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε αυτή τη μορφή. Για να ρευστοποιηθεί ξανά, δεν έχεις παρά να βάλεις το βαζάκι, χωρίς καπάκι, στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.

Πιο ζουμερά λεμόνια

Πολλές φορές, ενώ τα λεμόνια έχουν ζουμί, είναι πολύ σκληρά και στύβονται με δυσκολία. Τοποθέτησε λοιπόν τα λεμόνια μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και θέσε τον σε λειτουργία για 20-30 δευτερόλεπτα. Το εσωτερικό τους θα μαλακώσει και θα μπορέσεις να τα στύψεις με ευκολία.

Κρεμμύδια χωρίς δάκρυα

Για να μην ταλαιπωρείς τα μάτια σου καθώς καθαρίζεις και κόβεις τα κρεμμύδια, κόψε το πάνω μέρος τους με ένα μαχαίρι και τοποθέτησέ τα σε ένα πιάτο με το κομμένο μέρος προς τα πάνω. Τοποθέτησέ το στον φούρνο και θέσε τον σε λειτουργία για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κόψε τα άφοβα χωρίς κλάματα.

Εύκολο ξεφλούδισμα σκόρδου

Το φλούδι του σκόρδου είναι σφιχτά κολλημένο πάνω σε κάθε σκελίδα και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Μπορείς λοιπόν να τοποθετήσεις όσες σκελίδες χρειάζεσαι μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων, και να τον θέσεις σε λειτουργία για 15-20 δευτερόλεπτα. Το φλούδι θα ξεκολλήσει από τον καρπό και θα καθαρίσεις το σκόρδο πανεύκολα.

Τραγανά πατατάκια και μπισκότα

Αν έχουν ξεμείνει στο ντουλάπι πατατάκια ή μπισκότα και θέλεις να τα ξανακάνεις τραγανά, δεν έχεις παρά να τα τοποθετήσεις σε ένα πιάτο, να τα σκεπάσεις με χαρτί κουζίνας και να ανάψεις τον φούρνο για 15-20 δευτερόλεπτα.

Μαλάκωμα οσπρίων πριν το μαγείρεμα

Αν κάποια στιγμή ξεχάσεις να  μουσκέψεις τα φασόλια ή τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδι, βάλε τα σε ένα μπολ με νερό, πρόσθεσε ένα κουταλάκι σόδα και  τοποθέτησέ τα στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, άφησέ τα για μία ακόμα ώρα μέσα στο νερό και θα είναι έτοιμα για βράσιμο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !