Αυγά «που καίνε»  ή αλλιώς του διαβόλου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Οι απόκριες πλησιάζουν και αποτελούν ευκαιρία για γιορτή και χαρούμενες φιλικές συνάξεις… Μια γευστική δημιουργία hot που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα είναι τα αυγά της φωτιάς… ή αλλιώς του διαβόλου.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψύξης 25 λεπτά / Πολύ εύκολη

Αυγά «που καίνε»  ή αλλιώς του διαβόλου

Υλικά για 4 άτομα

6 αυγά, βραστά σφιχτά

¼ φλιτζανιού μαγιονέζα

1 κ.γ. λευκό ξύδι

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon, απαλή

10 κουμπιά κάπαρης

1 αντζούγια, πολύ ψιλοκομμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καπνιστή πάπρικα

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

Αφαιρούμε τους κρόκους.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και τους λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν σαν πουρέ.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ξύδι, την κάπαρη, την αντζούγια, το αλάτι και το πιπέρι και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε σε ένα σάκο ζαχαροπλαστικής το μείγμα του κρόκου και το αφήνουμε για 25 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει και να πάρει πιο εύκολα σχήμα. .

Μόλις το βγάλουμε από ψυγείο γεμίζουμε κάθε ασπράδι στο σημείο που λείπει ο κρόκος.

Πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να διακοσμήσουμε και με κομμάτια σχινόπρασου.

Συνταγή : από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Φωκίδας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Πως αντιμετωπίζουμε τα καλοκαιρινά μικροατυχήματα φυσικά;

To καλοκαίρι ευνοεί κάποιες άτυχες στιγμές όπως είναι τσιμπήματα ή μικροατυχήματα αλλά και κάποιες γαστρεντερίτιδες ή εγκαύματα από τον ήλιο ή το barbeque. Eμείς όμως...

Tορτίγιες με Σολoμό, κατίκι Δομοκού και iceberg

Μια λιχουδιά passé partout… για τη θάλασσα, το μπαλκόνι, το γραφείο, το πρωινό. Ένα snack για όλες τις ώρας, που αρέσει πολύ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...

Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Μια θαλασσινή γευστική δημιουργία, παρεΐστικη που καλεί να την μοιραστούμε … Το νοσταλγικό καλοκαιρινό φαγητό ζητά καψαλισμένο ψωμί για «βούτες» ατελείωτες και ούζο… Η Πρέβεζα...

Γαρίδες μαρινάτες

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το μαρινάρισμα με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού θέλει κάποιες ώρες για να «περάσει» το...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !