Αυγά «που καίνε»  ή αλλιώς του διαβόλου

Tips

Οι απόκριες πλησιάζουν και αποτελούν ευκαιρία για γιορτή και χαρούμενες φιλικές συνάξεις… Μια γευστική δημιουργία hot που αρέσει πολύ και γίνεται πολύ εύκολα είναι τα αυγά της φωτιάς… ή αλλιώς του διαβόλου.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Χρόνος ψύξης 25 λεπτά / Πολύ εύκολη

Αυγά «που καίνε»  ή αλλιώς του διαβόλου

Υλικά για 4 άτομα

6 αυγά, βραστά σφιχτά

¼ φλιτζανιού μαγιονέζα

1 κ.γ. λευκό ξύδι

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon, απαλή

10 κουμπιά κάπαρης

1 αντζούγια, πολύ ψιλοκομμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καπνιστή πάπρικα

Τρόπος παρασκευής

Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

Αφαιρούμε τους κρόκους.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και τους λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν σαν πουρέ.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ξύδι, την κάπαρη, την αντζούγια, το αλάτι και το πιπέρι και με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε σε ένα σάκο ζαχαροπλαστικής το μείγμα του κρόκου και το αφήνουμε για 25 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει και να πάρει πιο εύκολα σχήμα. .

Μόλις το βγάλουμε από ψυγείο γεμίζουμε κάθε ασπράδι στο σημείο που λείπει ο κρόκος.

Πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να διακοσμήσουμε και με κομμάτια σχινόπρασου.

Συνταγή : από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Φωκίδας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !