Σουπιές κρασάτες με ντομάτα και άνηθο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια παραδοσιακή γεύση της θαλασσινής κουζίνας. Το μυστικό τους είναι το σιγανό μαγείρεμα και το κρασί που θα δώσει μια πινελιά μοναδική. Η σάλτσα θα μελώσει και οι σουπιές θα μας χαρίσουν ένα εξαιρετικό γεύμα. Αν θέλουμε μπορούμε να τις συντροφεύσουμε με τα ζυμαρικά που αγαπάμε ή ρύζι ή πατάτες τηγανητές. Μια πανδαισία πράσινης σαλάτας δένει αρμονικά.

Μια γεύση της Σαρακοστής και όχι μόνον…

Χρόνος παρασκευής  50 λεπτά / Εύκολο

Σουπιές κρασάτες με ντομάτα και άνηθο

Από την Κατερίνα Ξηρού, περίφημη μαγείρισσα, Ναύπακτος

Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό φρέσκιες σουπιές ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια

Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

4 κρεμμυδάκια  φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 καρότο, τριμμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 μέτριες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 δαφνόφυλλο

4-5 κόκκους μπαχάρι

Μισό ματσάκι άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε προσεκτικά τα κομμάτια της σουπιάς.

Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και θα δούμε ότι σε λίγα λεπτά αλλάζουν χρώμα.

Μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ξερά κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον αφήνουμε στη βάση της κατσαρόλας ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη δάφνη, το μπαχάρι και καυτό νερό για να σκεπαστούν σχεδόν οι σουπιές.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό, το πιπέρι και αφού δοκιμάσουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και να μελώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Τραγανά μπαστουνάκια μελιτζάνας με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και σουσάμι

Η μελιτζάνα είναι το δώρο της φύσης για το καλοκαίρι… Έχει φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Την καλύτερη έκδοση της τηγανητής μελιτζάνας με μια...

Καρπάτσιο μοσχάρι

Μια γευστική δημιουργία υψηλής διατροφικής αξίας. Γίνεται εύκολα και έχει το δικό του φανατικό κοινό. Δεν είναι πιάτο για όλους. Τα μυστικά του είναι τα...

Κριθαρότο με γαρίδες

Μια νοσταλγική γευστική δημιουργία της θαλασσινής κουζίνας που ξυπνά αναμνήσεις. Είναι νόστιμο και πολύ χορταστικό… Το πιο νόστιμο κριθαρότο το δοκιμάσαμε στην Πρέβεζα με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !