Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και τυρί

Tips

Μια γευστική δημιουργία με ρουστίκ πινελιές, που αρέσει πολύ. Μια γεύση που μοιράζεται… Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κρέας, που μας αρέσει όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα ή ακόμα και μοσχάρι.

Η τηγανιά σερβίρεται σαν μεζές ή ορεκτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανιτές, πιλάφι ή ζυμαρικά.

Χρόνος παρασκευής 30-35 λεπτά / Εύκολο

Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και τυρί

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου cheffe Aμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 4 άτομα

800 χοιρινό κρέας, κομμένο σε κύβους

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 ποτήρι λευκό κρασί

200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

1 κ.σ. μουστάρδα

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κότας

1 κ.γ. θυμάρι ή θρούμπι

1 κ.γ. ρίγανη

180 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα ή φέτα σε μικρά κυβάκια

Ελαιόλαδο

Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας γυρίζοντάς το με λαβίδα σε όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να «θωρακιστεί».

Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε και πάλι το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτοντας 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και “μαραθούν” τα μανιτάρια.

Προσθέτετε και πάλι το κρέας στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και πασπαλίζουμε με ελάχιστη ρίγανη και θυμάρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό για να ξαναζεσταθεί το κρέας.

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό κότας ή λαχανικών και αλατοπιπερώνετε.

Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Διαλύουμε τη μουστάρδα σε 3-4 κ.σ. νερό και την προσθέτουμε στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα.

Τέλος, προσθέτουμε και τα κομματάκια τυριού και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με ρίγανη και θυμάρι και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πάπρικα αντί για ρίγανη και θυμάρι ή ακόμα και φρέσκο μαϊντανό.

Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε την τηγανιά στο μέσο του τραπεζιού με το ίδιο σκεύος που το μαγειρέψαμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !