Χοσάφ

Τα μυστικά των Chef

Ένα πραγματικό superfood για την εξισορρόπηση του οργανισμού μας που έχει επιβαρυνθεί από μια κακή διατροφή. Μια αρωματική και συνάμα εξωτική γλυκιά γεύση που ξυπνά θύμισες νοσταλγικές για εκείνους που έχουν καταγωγή από την Καππαδοκία, τη Σμύρνη ή την Κωνσταντινούπολη. Οι γιαγιάδες έλεγαν  «το «χοσάφ» χαρίζει καλή υγεία και ήρεμη πέψη».

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Πολύ εύκολο

Χοσάφ

Υλικά  για 6 άτομα

2 λίτρα νερό εμφιαλωμένο

200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα

200 γρ. αποξηραμένα λευκά σύκα Κύμης

150 γρ. μαύρες και ξανθές σταφίδες

2 ξυλάκια κανέλα Κεϋλάνης

10 ολόκληρα γαρίφαλα

1 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε όλους τους αποξηραμένους καρπούς εκτός από τις σταφίδες σε κυβάκια.

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά.

Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας για 5 λεπτά ακόμα.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε στο τέλος 2 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε 80 γρ. αμυγδαλόψιχα και 20 γρ. κουκουνάρι.

Συνταγή : Aπό την Κατερίνα Ζοπόγλου, μέλος του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών, Ν.Καρβάλη Καβάλας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !