Πράσινη σαλάτα superfood

Τα μυστικά των Chef

Mια πράσινη σαλάτα ονειρική για ενδυνάμωση του οργανισμού μας. Μπορεί να σερβιριστεί και σαν κυρίως πιάτο για ένα χορταστικό γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας. Μια σαλάτα νόστιμη που πλημμυρίζει  βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μια πινελιά εξωτική και συνάμα δροσερή. Εμείς σας δίνουμε τις αναλογίες των υλικών που χρησιμοποιήσαμε εσείς μπορείτε να δημιουργήσετε την δική σας ευφάνταστη σαλάτα προσθέτοντας και υλικά που αγαπάτε.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολη

Πράσινη σαλάτα superfood

Υλικά για 4 άτομα

8 φύλλα από την καρδιά μαρουλιού

20 φύλλα σπανάκι

3 φύλλα iceberg

2 φύλλα κόκκινου λάχανου

10 ντοματάκια τσέρυ, κομμένα στη μέση

2 κ.σ. ξανθή σταφίδα

1 ρόδι μέτριο, τα σπυριά

4 φέτες σάρκα πορτοκάλι, κομμένες σε κομμάτια

Μισό φλιτζάνι καρύδια

3 κ.σ. κουκουνάρι

Ελαιόλαδο κατά προτίμηση αγουρέλαιο

Χυμό πορτοκαλιού

Ανθό αλατιού

1 κ.σ. βαλσάμικο πορτοκάλι

Tρόπος παρασκευής 

Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά

Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, το σπανάκι, το κόκκινο λάχανο, το iceberg και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα καρύδια, τη σταφίδα, το κουκουνάρι, τα κομμάτια πορτοκαλιού και ανακατεύουμε και πάλι.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, με το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα βαλσάμικου μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα  και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι.

Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα σπυριά ροδιού.

Μικρά μυστικά

Στη σαλάτα ταιριάζουν τέλεια τα cranberries φρέσκα ή αποξηραμένα, τα αμύγδαλα και τα σύκα.

Συνταγή: Aπό την Έφη Χατζηαρβανίτη

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !