Μια αυθεντική γλυκιά δημιουργία της γαλλικής κουζίνας, που γίνεται εύκολα και αρέσει πολύ.
Την δοκιμάσαμε στο περίφημο restaurant Daniel et Denise, στο ιστορικό κέντρο της Λυών και το δείπνο εκεί είναι γαστρονομική εμπειρία… αξίζει.
Χρόνος παρασκευής 25 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Πολύ εύκολο
Crème Brûlée με βανίλια
Aπό το πολυβραβευμένο restaurant Daniel et Denise, Λυών
Yλικά για 4 άτομα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
6 κρόκους, μεγάλων αυγών
2 κοφτά κ.γ. ζάχαρη
1 στικ βανίλιας ή 2 βανιλίνες
4 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντάς την με το σύρμα. Προσοχή δεν πρέπει να κοχλάσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε δυνατά με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να φουσκώσει.
Ανοίγουμε με ένα μαχαιράκι το στικ βανίλιας και βγάζουμε τους σπόρους.
Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και ρίχνουμε το περιεχόμενο σε πυρίμαχο μπολ, γεμίζοντάς περίπου 2-3 δάχτυλα από τη βάση του.
Τα βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
Βγάζουμε τα μπολ από το φούρνο και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να πάρουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
Τα μεταφέρουμε στο ψυγείο την κρέμα και την αφήνουμε για 1 ώρα.
Πασπαλίζουμε την κρέμα με την καστανή ζάχαρη και περνάμε την επιφάνεια με το καμινέτο.
Καραμελώνει η επιφάνεια και τη σερβίρουμε αμέσως.
Αν θέλουμε διακοσμούμε με φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας.