Τί πρέπει να κάνεις  για να πετύχεις στη ζωή σου;

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Για να πετύχεις τόσο στην επαγγελματική, όσο και την προσωπική σου ζωή, θα πρέπει να υιοθετήσεις κάποιες συνήθειες και δράσεις καθημερινές, που θα σε βοηθήσουν να «πιάσεις» τους στόχους σου και να κερδίσεις σε εκτίμηση.

Αν είσαι παραγωγικός και σταθερός στις ενέργειές σου, τότε έχει το κλειδί της επιτυχίας.

Κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και ψυχολόγοι έχουν ασχοληθεί για την εξεύρεση μια μεθοδολογίας, που θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγικότητά σας, ενώ παράλληλα θα μειώσει το καθημερινό άγχος.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μας δίνει ασφαλείς πληροφορίες πως θα πετύχουμε στη ζωή μας, ακολουθώντας μια μεθοδολογία, που είναι από όλους εφικτή.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Business Insider και στόχος της είναι να σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα της καθημερινές σας ενέργειες, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες.

Μέσα από αυτή τη δράση είναι απαραίτητη η ψυχική προετοιμασία για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε ή να μειώσουμε την αναβλητικότητα, το άγχος, τις υπεκφυγές και να μην επιφορτιστούμε με επιπλέον εργασίες, που δεν θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε λόγω έλλειψης χρόνου.

Αυτή η ρουτίνα βασίζεται στην μεθοδολογία με το όνομα Timeboxing, κατά την οποία όλος ο σχεδιασμός και η ιεράρχηση προτεραιοτήτων μπαίνουν σε κουτάκια, σαν σε παιχνίδι…

Η αξιολόγηση της μεθοδολογίας Timeboxing έφερε χαμόγελα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ και στη Γαλλία διοργανώνονται σεμινάρια για την καλύτερη γνωριμία της συγκεκριμένης μεθοδολογίασ.

Πρώτο στάδιο «brain dump»

Με δύο λόγια θα πρέπει πρώτα να καθαρίσουμε τον εγκέφαλο. Να αδειάσουμε ότι έχουμε στον εγκέφαλό και μας απασχολεί. Τις ιδέες μας, τους φόβους μας, τις εργασίες της ημέρας και οτιδήποτε συνδέεται με τους καθημερινούς μας στόχους.

Έτσι αποφορτίζουμε και καθαρίζουμε τον εγκέφαλό μας.

Βάλτε προτεραιότητες

Το δεύτερο βήμα είναι να αναθεωρήσουμε όλες τις προγραμματισμένες εργασίες και να ιεραρχήσουμε τις επείγουσες, που θα πρέπει να εκτελεστούν άμεσα και κατόπιν τις λιγότερο σημαντικές.

Έτσι θα εστιάσουμε μόνον στις επείγουσες δραστηριότητες, που θα πρέπει να γίνουν άμεσα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι απορρίπτουμε περιττές ενέργειες, που μπορεί να περιμένουν. Ακολουθώντας αυτή τη μεθοδολογία αποφεύγουμε λάθη που συνήθως γίνονται από την υπερφόρτωση εργασίας, όπως επίσης και το άγχος που μόνον δημιουργικό δεν είναι σε αυτή την περίπτωση.

Προγραμματισμός   

Ένα καθοριστικό βήμα είναι ο προγραμματισμός των καθημερινών εργασιών.

Χωρίζουμε την ημέρα σε πολλά χρονικά διαστήματα, επιλέγοντας τον ακριβή χρόνο που είναι απαραίτητος για κάθε εργασία. Κατόπιν ορίζουμε το χρόνο ολοκλήρωσης όλων των εργασιών της ημέρας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προγραμματίζουμε τις ώρες αναψυχής και ξεκούρασης.

Το πλεονέκτημα αυτή της μεθόδου είναι ότι εμείς αποφασίζουμε τα πάντα για την εργασία μας και τη ζωή μας.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα και στην Ελλάδα θα διοργανωθούν αντίστοιχα σεμινάρια Timeboxing, για να γίνει η καθημερινότητά μας πιο εύκολη και να κερδίσουμε ελεύθερο χρόνο, που θα διαθέσουμε για τον εαυτό μας και την οικογένεια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !