Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα πιπεριού

Tips

Μια γευστική δημιουργία που αρέσει πολύ και γίνεται σε χρόνο Dt… Aρκεί βέβαια το φιλέτο να είναι καλής ποιότητας για να είναι το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες βραχάκια ή πουρέ γλυκοπατάτας ή ακόμα ψητά λαχανικά. Αναζητήστε τις ανάλογες συνταγές μας.

Στα πανέμορφα Τριζόνια, το νησάκι του Κορινθιακού, που τα αυτοκίνητα είναι απαγορευμένα, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε μια ωραία συνταγή εκτός της θαλασσινής κουζίνας.

Τα Τριζόνια της ομορφιάς

Το απολαύσαμε στο all day restaurant Saloon κυριολεκτικά πάνω στο νερό. Αξίζει…

 Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο

 Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα πιπεριού

Από τον Κώστα Σούκο, εστιατόριο Saloon N.Τριζόνια, Φωκίδα 

 Υλικά για 2 άτομα

500 γρ. φιλέτο μοσχάρι, σε 2 κομμάτια

20 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Ένα κλαράκι δενδρολίβανο

Ανθό αλατιού

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. θρυμματισμένους κόκκους μαύρου, ροζ, πράσινου πιπεριού

1 κύβο ζωμό βοδινού

150 γρ. κρέμα γάλακτος

Σχοινόπρασο

Τρόπος  παρασκευής

Σε γουδί ή πολυκόφτη σπάμε τους κόκκους πιπεριού ακανόνιστα, χωρίς να τους λιώσουμε.

Σε αντικολλητικό ή πλασωτέ τηγάνι που έχουμε ζεστάνει καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει χωρίς να μαυρίσει.

Μόλις κάψει το τηγάνι βάζουμε τα δύο φιλέτα, για να πάρουν χρώμα από την κάτω πλευρά και το αφήνουμε για 3 λεπτά. Με τη λαβίδα το γυρίζουμε και το αφήνουμε άλλα 2 λεπτά ώστε να γίνει medium rare, δηλ. 55οC θερμοκρασία στο εσωτερικό.

Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι μαζί με το δενδρολίβανο που αργότερα πετάμε.

Αφήνουμε τα φιλέτα πάνω σε ένα ξύλο κοπής και τα καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, για να «ξεκουραστούν» και να διατηρηθούν ζεστά μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε τα πιπέρια για να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος  ανακατεύοντας  καλά για να ενσωματωθούν τα συστατικά και σε 1 λεπτό η σάλτσα είναι έτοιμη.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε το φιλέτο σε πιάτο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και δίπλα βάζουμε πατάτες βραχάκια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !