Φορμαέλα Αράχωβας με πιτούλες και σαλάτα

Tips

Η Φορμαέλα Αράχωβας ΠΟΠ είναι ένα εκπληκτικής γεύσης τυράκι με πινελιές κελαριστές και μεστές από τον αγέρωχο Παρνασσό. Η μεγαλύτερη ποσότητα παράγεται από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Λειβαδιάς και οι εξαγωγές καλά κρατούν. .. Σερβίρουμε την Φορμαέλα πάνω σε πιτάκια και στη μέση βάζουμε μια πράσινη σαλάτα με ντοματίνια.

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Φορμαέλα Αράχωβας με πιτούλες και σαλάτα

Από το restaurant Fouzer, Αγία Παρασκευή

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. Φορμαέλα Αράχωβας ΠΟΠ, κομμένη σε φέτες

Πράσινη σαλάτα, έτοιμη

4 ντοματάκια, κομμένα στη μέση

Βαλσάμικο

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρίγανη ξερή

Αλάτι

4 πιτούλες, ψημένες και κομμένες σε τρίγωνα

Τρόπος παρασκευής

Ραντίζουμε τις πιτούλες με ελαιόλαδο και ψήνουμε στη σχάρα ή στο σχαροτήγανο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο ψήνουμε τη φορμαέλα ΠΟΠ για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από τις δυο πλευρές.

Σε πιάτο στρώνουμε τις πίτες και τις κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Πάνω στις πιτούλες βάζουμε τη φορμαέλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.

Στη μέση βάζουμε του πιάτου βάζουμε μια πράσινη σαλάτα, τα ντοματίνια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βαλσάμικο για γεύση και χρώμα …

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη και πιπέρι.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !