Σλοβάκικη Λαχανόσουπα με κρέας

Tips

Η πιο χαρακτηριστική γευστική δημιουργία για τις χειμωνιάτικες ημέρες. Το καλύτερο δυναμωτικό και φάρμακο κατά των ιώσεων και του κρυολογήματος. Το λάχανο, η πατάτες και τα μανιτάρια είχαν τη δική τους θέσει στα γιατροσόφια της γιαγιάς. Πάντως το σίγουρο είναι ότι η σούπα ξεχειλίζει αντιοξειδωτικά.

Στην Σλοβακία χρησιμοποιούν ξινολάχανο γιατί δεν έχουν φρέσκο. Επίσης η ποικιλία άγριων μανιταριών που είναι αφυδατωμένα μπορεί να αντικατασταθεί με διάφορά φρέσκα μανιτάρια καλλιέργειας ή άγρια.

Αξίζει να εντάξετε αυτή τη λαχανόσουπα στη διατροφή σας το χειμώνα.

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες / Εύκολο

Σλοβάκικη Λαχανόσουπα με κρέας

Από την περίφημη Piestany Hotel Academy, Σλοβακία

Yλικά για 4 άτομα

1 κιλό λάχανο ή ξινολάχανο

800 γρ. χοιρινή σπάλα

1-2 καπνιστά λουκάνικα

2 πατάτες ξεφλουδισμένες, πλυμένες και τριμμένες

Μαύρο πιπέρι σε κόκκους

Φύλλα δάφνης

1 ξερό κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Κύμινο, σε σκόνη

Αποξηραμένα ή φρέσκα μανιτάρια

Μαντζουράνα, 5-6 φυλλαράκια

Για το δέσιμο της σούπας

Αλεύρι και κόκκινη πάπρικα

Τρόπος παρασκευής

Αν χρησιμοποιήσουμε αφυδατωμένα άγρια μανιτάρια τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό για 20-25 λεπτά για να φουσκώσουν και τα σουρώνουμε.

Πλένουμε το λάχανο και το κόβουμε σε φέτες ή κομμάτια.

Το βάζουμε σε νερό με ξύδι και το αφήνουμε για 10 λεπτά για να καθαριστεί καλά και μετά το στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το λάχανο για να βράσει.

Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας.

Βγάζουμε το κρέας και το λουκάνικο και ρίχνουμε τις πατάτες στη σούπα.

Αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι μαζί με την πάπρικα.

Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρέας, το λουκάνικο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου μαϊντανού.

Ένα ωραίο πολύσπορο ψωμάκι είναι ότι καλύτερο για τη σούπα σας.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι ή κοτόπουλο.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε μέρος του λάχανου με ξινολάχανο.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νερό από τα αφυδατωμένα άγρια μανιτάρια στη σούπα για extra γεύση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !