Φτιάχνουμε Λικέρ Ρόδι

Tips

Το λικέρ της γιορτής και της παράδοσης

Οι ροδιές φορτωμένες σηματοδοτούν τον ερχομό του φθινοπώρου. Μαζεύουμε λοιπόν ρόδια ή αγοράζουμε έτοιμα καθαρισμένα ολόδροσα κατακόκκινα σποράκια ροδιού και ετοιμάζουμε ένα πολύ εύκολο λικέρ ροδιού με τη δική μας υπογραφή.

Το λικέρ ροδιού λέγεται και λικέρ της ευζωίας, αφού πρόκειται για ένα λικέρ που σερβίριζαν σε όλες τις γιορτές αρχίζοντας από τον Νοέμβριο και κανόνιζαν να φθάσει μέχρι του Αι Γιαννιού. Η παράδοση θέλει να «πλημμυρίζει» χαρά και ευτυχία τα ελληνικά σπίτια.

Εμείς ζητήσαμε τη γνήσια συνταγή από την Άννα Κουστένη, φίλη αγαπημένη … εσείς βάζετε τα υλικά και απολαμβάνετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο το ελληνικότατο λικέρ των γιορτών.

Λικέρ Ρόδι

Από την Άννα Κουστένη, Ξενοδοχείο Αρχοντικό Δεληγιάννη, Δημητσάνα

Υλικά

1,5 λίτρο τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο

600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

6 ρόδια καθαρισμένα προσεκτικά , μόνο τους σπόρους

1 ξύλο κανέλας

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βάζουμε ένα γυάλινο βάζο με το στόμιο προς τα κάτω και το αφήνουμε 2 λεπτά για να αποστειρωθεί.

Το βγάζουμε προσεκτικά με μια τσιμπίδα και το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει.

Ρίχνουμε μέσα στο βάζο όλα τα υλικά μαζί και το κλείνουμε ερμητικά.

Κουνάμε το βάζο δυνατά δύο ή τρεις φορές.

Διατηρούμε το βάζο σε σκιερό και δροσερό μέρος για ένα μήνα περίπου.

Την πρώτη εβδομάδα ανακινούμε το βάζο λίγο για να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει.

Ανά 5 ημέρες το ανακινούμε.

Μόλις ολοκληρωθεί το διάστημα των 30 ημερώνν «περνάμε» το λικέρ μέσα από ένα τουλπάνι, ώστε να συγκρατηθούν οι σπόροι ροδιού.

Το λικέρ ροδιού πρέπει να είναι διαυγές και να έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Μικρά μυστικά

Τα λικέρ φρούτων δεν αγαπούν τον ήλιο γιατί αλλοιώνονται…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !