Φτιάχνουμε Λικέρ Ρόδι

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το λικέρ της γιορτής και της παράδοσης

Οι ροδιές φορτωμένες σηματοδοτούν τον ερχομό του φθινοπώρου. Μαζεύουμε λοιπόν ρόδια ή αγοράζουμε έτοιμα καθαρισμένα ολόδροσα κατακόκκινα σποράκια ροδιού και ετοιμάζουμε ένα πολύ εύκολο λικέρ ροδιού με τη δική μας υπογραφή.

Το λικέρ ροδιού λέγεται και λικέρ της ευζωίας, αφού πρόκειται για ένα λικέρ που σερβίριζαν σε όλες τις γιορτές αρχίζοντας από τον Νοέμβριο και κανόνιζαν να φθάσει μέχρι του Αι Γιαννιού. Η παράδοση θέλει να «πλημμυρίζει» χαρά και ευτυχία τα ελληνικά σπίτια.

Εμείς ζητήσαμε τη γνήσια συνταγή από την Άννα Κουστένη, φίλη αγαπημένη … εσείς βάζετε τα υλικά και απολαμβάνετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο το ελληνικότατο λικέρ των γιορτών.

Λικέρ Ρόδι

Από την Άννα Κουστένη, Ξενοδοχείο Αρχοντικό Δεληγιάννη, Δημητσάνα

Υλικά

1,5 λίτρο τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο

600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

6 ρόδια καθαρισμένα προσεκτικά , μόνο τους σπόρους

1 ξύλο κανέλας

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βάζουμε ένα γυάλινο βάζο με το στόμιο προς τα κάτω και το αφήνουμε 2 λεπτά για να αποστειρωθεί.

Το βγάζουμε προσεκτικά με μια τσιμπίδα και το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει.

Ρίχνουμε μέσα στο βάζο όλα τα υλικά μαζί και το κλείνουμε ερμητικά.

Κουνάμε το βάζο δυνατά δύο ή τρεις φορές.

Διατηρούμε το βάζο σε σκιερό και δροσερό μέρος για ένα μήνα περίπου.

Την πρώτη εβδομάδα ανακινούμε το βάζο λίγο για να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει.

Ανά 5 ημέρες το ανακινούμε.

Μόλις ολοκληρωθεί το διάστημα των 30 ημερώνν «περνάμε» το λικέρ μέσα από ένα τουλπάνι, ώστε να συγκρατηθούν οι σπόροι ροδιού.

Το λικέρ ροδιού πρέπει να είναι διαυγές και να έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Μικρά μυστικά

Τα λικέρ φρούτων δεν αγαπούν τον ήλιο γιατί αλλοιώνονται…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Fish and Chips

Η κλασική, αυθεντική συνταγή που είναι νόστιμη πολύ. Το αγαπημένο street food των Άγγλων και όχι μόνον… Σερβίρονται σε χάρτινο χωνάκι ή πιατελίτσα και...

Βάφλες Βρυξελλών

Οι Βέλγοι είναι πολύ περήφανοι για τις βάφλες και θεωρούνται το εθνικό τους γλυκό. Στις Βρυξέλλες προσφέρονται με 30 διαφορετικούς ευφάνταστους συνδυασμούς. Στο περίφημο...

Gazpacho

Tο γκασπάτσο είναι η αυθεντική ισπανική καλοκαιρινή σούπα που δροσίζει και αρέσει πολύ. Είναι πανεύκολη και νόστιμη γιατί οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους,...

Bratkartoffeln, γερμανικές πατάτες

Η αυθεντική γερμανική συνταγή για τις πατάτες, που δένουν αρμονικά με τα λουκάνικα, το κότσι, το σνίτσελ. Στην αγαπημένη μας μπυραρία του Schumacher 1838,...

Γερμανικό χοιρινό κότσι Schweinshaxe

Η αυθεντική συνταγή για ένα κότσι που θα θυμάστε… το δοκιμάσαμε στην περίφημη μπυραρία Schumacher του 1838, στο Dusseldorf. Το περιβάλλον απίθανο, ζεστή...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !