Γαλατόπιτα Μανιάτικη

Tips

Μια εμβληματική γεύση της Μάνης που απολαύσαμε μετά την πεζοπορία στο Ακρωτήριο Ταίναρο που είναι το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Απόλυτη ομορφιά και γεύσεις ανεβαστικές καμωμένες με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι και σε λιγότερο από μια ώρα έχετε το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ σας.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Πολύ εύκολο

Γαλατόπιτα Μανιάτικη

 Από τον Πότη Γουνελά, εστιατόριο Άκρο Ταίναρο, Κοκκινόγεια Ταίναρο

Για ένα μεγάλο ταψί

4 λίτρα φρέσκο γάλα πρόβειο ή μισό μισό με αγελαδινό

8 βανίλιες

1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

8 κρόκους αυγού

400 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

50 γρ. βούτυρο

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα για να μην πιάσει.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγού και τους χτυπάμε με το σύρμα.

Από την κατσαρόλα παίρνουμε 4-5 κουταλιές γάλα χλιαρό και το βάζουμε στο μπολ ανακατεύοντας ελαφρά.

Σιγά σιγά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρει βράση.

Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε την κρέμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 45 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αφήνουμε να κρυώσει για 45 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !