Αρνί Οφτό της Κρήτης

Tips

Μια γευστική δημιουργία της ορεινής Κρήτης, που αρέσει πολύ. Τη δοκιμάσαμε στο απίθανο ξενοδοχείο Cretan Malia Park από την παραδοσιακή μαγείρισσα κυρία Παναγιώτα.

Το αρνί ήταν καμωμένο βέβαια σε ξυλόφουρνο και ακουμπούσε σε κληματόβεργες. Γεύση μεστή και δωρική θα έλεγα.

Το φτιάξαμε όμως και στο φούρνο στο σπίτι και η γεύση του ήταν επίσης πολύ καλή.

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες και 20 λεπτά / Εύκολο

Αρνί Οφτό της Κρήτης

Από την μαγείρισσα Παναγιώτα, Cretan Malia Park, Μάλια Κρήτης

Υλικά για 8 άτομα

2 κιλά αρνί, κομμένο σε μερίδες

2 κ.σ. χοντρό αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε πολύ καλά το αρνί και το σκουπίζουμε με πετσέτα για να είναι εντελώς στεγνό.

Βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού σε ένα μεγάλο ταψί και φροντίζουμε η πέτσα να είναι προς τα πάνω.

Ψήνουμε το αρνί σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα, σκεπασμένο με λαδόκολλα.

Το ξεσκεπάζουμε και με λαβίδα γυρίζουμε τα κομμάτια και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα ακόμα και να αποκτήσει χρυσοκόκκινο χρώμα και τραγανή πέτσα.

Σερβίρουμε με πατάτες του φούρνου.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κληματόβεργες ώστε να μην ακουμπά το αρνί πάνω στα λίπη.

Επίσης αντί για το χοντρό αλάτι μπορούμε να προσθέσουμε θούμπι, σκόρδο ή μάραθο.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !