Γαλλική κρέπα με τυρί, ζαμπόν και μπεσαμέλ

Tips

Μια αυθεντική γευστική δημιουργία που γεννά αναμνήσεις. Οι Γάλλοι συνηθίζουν σε κάποιες κρέπες να βάζουν μια ελαφριά σάλτσα μπεσαμέλ μαζί με το τυρί και τα αλλαντικά.

Ο Δημήτρης είχε χρόνια στο Παρίσι creperie και μας δίνει μια από τις συνταγές του. Την συγκεκριμένη κρέπα την ονοματίζουν γαλλική κρέπα όπως παλιά…

Χρόνος παρασκευής 40 λεπτά / Χρόνος ψύξης 1 ώρα / Εύκολη

Γαλλική κρέπα με τυρί, ζαμπόν και μπεσαμέλ

Από τον Δημήτρη Μαχαίρα, Παρίσι

Υλικά για 4 άτομα

Για την κρέπα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

500 ml γάλα ελαφρύ

2 αυγά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
180 γρ. Έμμενταλ, κασέρι ή γραβιέρα, τριμμένα

200 γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένο σε κύβους

3 κ.σ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

500 ml γάλα ελαφρύ

60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο

Μισό κ.γ. αλάτι

Μισό κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Μισό κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

Για το φινίρισμα
Φύλλα μαϊντανού

Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, το αλάτι και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή την κρεπιέρα και ρίχνουμε με κουτάλα της σούπας λίγο από το μείγμα κάθε φορά και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

Μόλις ροδοκοκκινίσει γυρίζουμε την κρέμα και από την άλλη μεριά και μόλις πάρει ωραίο χρώμα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα δυνατά και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Αφήνουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσει μια ωραία υφή.

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε στη μέση της κρέπας 2 κουταλιές γέμιση και την κλείνουμε.

Γεμίζουμε όλες τις κρέπες και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 200ο C για 10 λεπτά και σερβίρουμε με ένα φυλλαράκι μαϊντανού σε κάθε κρέπα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !