Μια αυθεντική βουνίσια δημιουργία με γεύση κελαριστή των νερών που τρέχουν και της ομίχλης που τυλίγει τα βουνά μας. Η παράδοση θέλει να είναι το καλωσόρισμα των βοσκών…
Το Πουρί της ομορφιάς
Το γαλοτύρι του Πηλίου στην καλύτερή του εκδοχή το δοκιμάσαμε στην ταβέρνα του Μάκη, στο πανέμορφο Πουρί των νερών.
Εννοείται ότι τα υλικά πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας για να είναι το αποτέλεσμα άριστο.
Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Πολύ εύκολο
Γαλοτύρι Πηλιορείτικο
Από την Πόπη Στεργίου, ταβέρνα «Μάκης» Πουρί Πηλίου
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
100 ml γάλα φρέσκο
500 γρ τυρί φέτα μαλακή
Αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε σε κύβους τη φέτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το γαλοτύρι σε ένα μπολ σκεπασμένο αεροστεγώς και το αφήνουμε να δροσιστεί στο ψυγείο.
Αν δεν ανοίξουμε το μπολ μπορεί να διατηρηθεί μέχρι μια εβδομάδα.