Η μοτσαρέλα σύμμαχος στην απώλεια βάρους

Tips

Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος

Η μοτσαρέλα είναι ένα αγαπημένο και πολύ διάσημο ιταλικό τυρί χωρίς ζύμωση, που παρασκευάζεται από βουβαλίσιο ή αγελαδινό γάλα.

Συνήθως τρώγεται φρέσκο σε σαλάτα ή λιωμένο σε πίτσα ή σε πολλές συνταγές ζυμαρικών.

Αν τώρα το φθινόπωρο θέλετε να χάσετε κάποια κιλά που ίσως πήρατε κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν χρειάζεται να στερηθείτε το τυρί.

Σε αυτή την περίπτωση η μοτσαρέλα μπορεί να είναι ένα εξαιρετικός σύμμαχος.

Θα πρέπει λοιπόν να θυμάστε ότι:

Mια αυθεντική μοτσαρέλα είναι ένα τυρί που περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο.

Μια καλή μοτσαρέλα είναι ένα τυρί με λιγότερες θερμίδες, με λιγότερο νάτριο και κακά λιπαρά, δηλαδή κορεσμένα λιπαρά οξέα, από πολλά άλλα τυριά.

Πλούσιο σε πρωτεΐνες

Είναι ένα τυρί με λίγες θερμίδες ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, πράγμα ενδιαφέρον από διατροφική άποψη.

Η μοτσαρέλα είναι από τα πιο υγιεινά τυριά αφού περιέχει

64 θερμίδες ανά 25 γρ.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι μια μερίδα μοτσαρέλα, περίπου 30 γρ. παρέχει 6 γρ. πρωτεΐνης, που ισοδυναμεί με την ποσότητα πρωτεΐνης που μας δίνει ένα πιάτο με πουλερικά ή ψάρι.

Η αλήθεια είναι ότι οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την καλή λειτουργία των κυττάρων του σώματος, αφού παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την αναγέννηση των κυττάρων. Οι πρωτεΐνες βοηθούν επίσης στην παραγωγή ενζύμων, ορμονών και αντισωμάτων που βοηθούν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

Θρεπτικά συστατικά του τυριού

Η μοτσαρέλα είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο και ψευδάργυρο, θρεπτικά συστατικά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών και των δοντιών.

Λιγότερο αλάτι

Η μοτσαρέλα εκτός από λιγότερα λιπαρά έχει και το μισό αλάτι της φέτας ή της παρμεζάνας.

Το αλάτι ενώ είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία των μυών και των νεύρων. Όταν όμως καταναλώνεται υπερβολικά, μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία αφού δημιουργεί κατακράτηση υγρών, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και συμβάλει στην ανάπτυξη νεφρικής νόσου.

Έτσι σε όσους αρέσει το τυρί αλλά πρέπει οπωσδήποτε να περιορίσετε την πρόσληψη αλατιού η μοτσαρέλα είναι η κάποια λύση.

Σύμμαχος για τη μικροχλωρίδα του εντέρου

Η μοτσαρέλα περιέχει προβιοτικά όπως τους  Lactobacillus casei και Lactobacillus fermentum. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί βακτήρια, ζυμομύκητες κ.λπ., που έχουν ευεργετική επίδραση στην εντερική χλωρίδα.

Η κατανάλωση μοτσαρέλας, σε συνδυασμό με μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, είναι ένας καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε τη μικροχλωρίδα σας με καλά βακτήρια που συμβάλλουν στην καλή πεπτική λειτουργία.

Aξίζει να βάλουμε την μοτσαρέλα στη διατροφή μας.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !