Το Μαρόκο είναι μια πολύ ξεχωριστή χώρα με απίθανη φύση και η γαστρονομία είναι ζηλευτή. Έχει άρωμα, χρώμα και γεύση μοναδικά.
Εμείς τα απολαύσαμε στο Μαρακές και ζητήσαμε τη συνταγή για να τα μοιραστούμε μαζί σας.
Χρόνος παρασκευής 45 λεπτά / Πολύ εύκολα
Μαροκινά κεφτεδάκια με ντομάτα και αμύγδαλα
Από το ξενοδοχείο Kenzi Rose Garden, Mαρακές, Μαρόκο
Από το Υλικά για 4 άτομα
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Μισό κ.γ. κύμινο
Μισό κ.γ. κανέλα
Μισό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Μισό κ.γ. πιπέρι μαύρο
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κλαράκι δυόσμος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
100 γρ. φιλεταρισμένα αμύγδαλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη μισή ποσότητα μαϊντανού και τον δυόσμο.
Προσθέτουμε το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, την κανέλα, το αλάτι και τέλος τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε δυνατά με το χέρι μας και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Σε πήλινο σκεύος για ψήσιμο βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγο πιπέρι, αλάτι και τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε στο μίγμα τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε τη γάστρα ή το ταζίν σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
Λίγο πριν σερβίρουμε, διακοσμούμε με φιλετάκια αμυγδάλου.