Κατσικάκι λεμονάτο μακαρονάδα

Tips

Μια απίθανη γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και είναι πολύ νόστιμη. Μάλιστα αν το κρέας προέρχεται από ζώα ελευθέρας βοσκής τότε η γεύση απογειώνεται.

Το δοκιμάσαμε στην Σκύρο και μοιραζόμαστε τη συνταγή μαζί σας.

Χρόνος παρασκευής 2 ώρες / Πολύ εύκολο

Κατσικάκι λεμονάτο μακαρονάδα

Από την ταβέρνα Μουριές, Σκύρος

Υλικά για 4 – 6 άτομα

2 κιλά κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Χυμό από 2 λεμόνια

2 δαφνόφυλλα

1 κ.γ. αλάτι κοφτό

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

500 γρ. σπαγγέτι

300 γρ. ξηρή μυζήθρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Τρόπος παρασκευής 

Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία πλασωτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κατσικάκι μέχρι να πάρει ένα έντονο χρώμα ολόγυρα.

Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας, μπορεί να χρειαστεί 1 ½ – 2 ώρες, εξαρτάται από το κρέας.

Προς το τέλος ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα, που πρέπει να είναι πυκνή και μελωμένη.

Σε μεγάλη κατσαρόλα έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κατσικάκια και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει η σάλτσα παντού.

Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το τυρί που επιλέγουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !