Καγιανάς με πιπεριά, τυριά και ούζο

Tips

Ένα πιάτο που πλημμυρίζει υγεία, φρεσκάδα και χρώμα. Ο απόλυτος συνδυασμός με εξαιρετική αρμονία. Τα αυγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές.Από τους αρχαιότατους χρόνους ήταν ιδιαίτερα αγαπητή τροφή γιατί χάριζε ζωή… Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας  και χαμηλά σε θερμίδες, αφού 1 μεγάλο αυγό «δίνει» μόνον 70 θερμίδες. Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης βρίσκεται στο ασπράδι. Επίσης το αυγό είναι πλούσιο σε  μέταλλα και βιταμίνες, όπως σίδηρο, νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, βιταμίνη Β12, Β2, Β5, Β9 καθώς και άλλα μικροθρεπτικά στοιχεία, που βρίσκονται στον  κρόκο όπως και τα αντιοξειδωτικά που βοηθούν την όραση. Επίσης θα συμπληρώσω ότι η χολίνη, μια ιδιαίτερη θρεπτική ουσία που βρίσκεται στον κρόκο ενδυναμώνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και οξύνει τη μνήμη.

Ο συνδυασμός του αυγού με την ντομάτα και την πιπεριά είναι ο καλύτερος

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά / Πολύ εύκολο

Καγιανάς με πιπεριά, τυριά και ούζο

Από τη βραβευμένη Νανά Γκαμπούρα, cheffe εστιατορίου «Στην κουζίνα της μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης

Υλικά για 2-4 άτομα

4 αυγά

2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, κομμένη σε μικρά κομμάτια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. φέτα ΠΟΠ, κομμένη σε κομμάτια

80 γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε, τριμμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι θαλασσινό

Ποικιλία πιπεριών

1 σφηνάκι ούζο

Τρόπος Παρασκευής

Σε κεραμικό πυράντοχο σκεύος σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία την ντομάτα  μέχρι να «μαραθεί» και να βγάλει τα υγρά της.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας ελαφρά με ξύλινη κουτάλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε ολόκληρα τα αυγά και τα σπάμε σταδιακά μέσα στο σκεύος, με μια ξύλινη κουτάλα και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.

Συνεχίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά ανακατεύοντας δύο τρεις φορές.

Σβήνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυρί.

Ραντίζουμε με ούζο.

Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε στο ίδιο σκεύος με φρυγανισμένο ψωμί ή ξεροψημένες πιτούλες.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !