Καλαθάκια αμυγδάλου

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα καλοκαιρινό γλυκάκι που το βρίσκουμε σε όλες τις Κυκλάδες και ξυπνά αναμνήσεις με άρωμα θαλασσινό. Είναι το «τραταμέντο» στις γιορτές τους και διανθίζει τις γεύσεις του πρωινού. Με τον καφέ μας χαρίζουν την απόλυτη αρμονία. Το άρωμά τους «γράφει» … αφού είναι καμωμένα με αμύγδαλα, κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο…

Τα καλύτερα τα δοκιμάσαμε στο ζαχαροπλαστείο «Κυκλάμινο» της Μυκόνου.

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά

Καλαθάκια αμυγδάλου

Υλικά

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

150 γρ. βούτυρο εκλεκτό, λιωμένο

2 κρόκους αυγού

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο

Για τη γέμιση

300 γρ. ψίχα αμυγδάλου

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

7 αυγά

λίγο παξιμάδι κοπανισμένο

λίγα μοσχοκάρφια κοπανισμένα

λίγη κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε μία λεκάνη βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το βούτυρο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Βουτυρώνουμε με το πινέλο μέτρια φορμάκια.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε το φύλλο με κουπάτ σε στρογγυλά κομμάτια.

Εφαρμόζουμε τα κομμάτια ζύμης στο εσωτερικό της κάθε φόρμας πιέζοντας για να πάρουν το σχήμα της. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει.

Με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση σε κάθε φορμάκι. Φροντίζουμε να φθάνει η γέμιση λίγο πιο κάτω από το χείλος της φόρμας, γιατί το καλαθάκι φουσκώνει στο ψήσιμο.

Αραδιάζουμε τα φορμάκια σε επίπεδο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.

Βγάζουμε τα φορμάκια και τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο και ξεφορμάρουμε.

Αφήνουμε τα καλαθάκια να κρυώσουν σε σχάρα και τα απολαμβάνουμε με τον καφέ μας.

Συνταγή : Aπό το ζαχαροπλαστείο Κυκλάμινο, Μύκονος

Προηγούμενο άρθροΑυγά μάτια με σπιτικά τσιπς
Επόμενο άρθροBifana Πορτογαλίας

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !