Αυγά μάτια με σπιτικά τσιπς

Tips

Το απόλυτο comfort food. Τέλεια σπιτικά τσιπς πατάτας που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους με τυρί τριμμένο, αυγά τηγανητά και ξεροψημένο ψωμί. Τίποτα καλύτερο και με μια πλούσια χωριάτικη σαλάτα έχουμε ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Αν θέλετε να αποφύγετε τα τηγανητά… μπορείτε να τα φτιάξετε στο φούρνο. Εμείς επιλέγουμε τα αμαρτωλά αλλά νόστιμα πατατάκια.

Χρόνος παρασκευής 12 – 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Αυγά μάτια με σπιτικά τσιπς

Υλικά

4 πατάτες Νάξου ή Νευροκοπίου ή Αιγύπτου, που είναι ιδανικές για τηγάνισμα

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Ανθό αλατιού

Ρίγανη

4 αυγά

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου ή Κρήτης

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.

Σε μαντολίνο κόβουμε πολύ λεπτές φέτες πατάτας και όλες στο ίδιο μέγεθος.

Τις βάζουμε σε λεκάνη με δροσερό νερό για 5 λεπτά και αλλάζουμε το νερό 2 φορές.

Βάζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, να φύγει εντελώς το άμυλο.

Σε ταψί στρώνουμε πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα πατατάκια και τα καλύπτουμε και από πάνω γιατί πρέπει να είναι στεγνά όταν μπουν στο τηγάνι. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε λίγα πατατάκια.

Με τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Με τρυπητή κουτάλα «αράχνη» τα βγάζουμε και στραγγίζουμε την πρώτη δόση και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες. Τις πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και το χαρμάνι τριμμένων τυριών.

Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τα αυγά μάτια.

Σε βαθιά πιάτα σερβίρουμε τις πατάτες τσιπς, τις πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τριμμένα τυριά.

Από πάνω βάζουμε 2 αυγά τηγανητά μάτια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ανθό αλατιού, ελάχιστο πάνω στον κρόκο.

Μυστικά

Αν θέλουμε τα πατατάκια τσιπς εντελώς τραγανά τότες μόλις τελειώσουμε με όλα τα πατατάκια τα απλώνουμε σε ταψί και τα στεγνώνουμε στο φούρνο στους 130ο C στον αέρα για 5 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

Αμέσως μετά μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τότε πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού ή ρίγανη ή πάπρικα.

Συνταγή : Nατάσα Χατζηαρβανίτη, Αθήνα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !