Αυγά μάτια με σπιτικά τσιπς

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το απόλυτο comfort food. Τέλεια σπιτικά τσιπς πατάτας που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους με τυρί τριμμένο, αυγά τηγανητά και ξεροψημένο ψωμί. Τίποτα καλύτερο και με μια πλούσια χωριάτικη σαλάτα έχουμε ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Αν θέλετε να αποφύγετε τα τηγανητά… μπορείτε να τα φτιάξετε στο φούρνο. Εμείς επιλέγουμε τα αμαρτωλά αλλά νόστιμα πατατάκια.

Χρόνος παρασκευής 12 – 15 λεπτά / Πολύ εύκολη

Αυγά μάτια με σπιτικά τσιπς

Υλικά

4 πατάτες Νάξου ή Νευροκοπίου ή Αιγύπτου, που είναι ιδανικές για τηγάνισμα

Ελαιόλαδο εκλεκτό

Ανθό αλατιού

Ρίγανη

4 αυγά

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου ή Κρήτης

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.

Σε μαντολίνο κόβουμε πολύ λεπτές φέτες πατάτας και όλες στο ίδιο μέγεθος.

Τις βάζουμε σε λεκάνη με δροσερό νερό για 5 λεπτά και αλλάζουμε το νερό 2 φορές.

Βάζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, να φύγει εντελώς το άμυλο.

Σε ταψί στρώνουμε πετσέτα ή απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα πατατάκια και τα καλύπτουμε και από πάνω γιατί πρέπει να είναι στεγνά όταν μπουν στο τηγάνι. Αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε λίγα πατατάκια.

Με τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Με τρυπητή κουτάλα «αράχνη» τα βγάζουμε και στραγγίζουμε την πρώτη δόση και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες. Τις πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και το χαρμάνι τριμμένων τυριών.

Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τα αυγά μάτια.

Σε βαθιά πιάτα σερβίρουμε τις πατάτες τσιπς, τις πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και τριμμένα τυριά.

Από πάνω βάζουμε 2 αυγά τηγανητά μάτια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ανθό αλατιού, ελάχιστο πάνω στον κρόκο.

Μυστικά

Αν θέλουμε τα πατατάκια τσιπς εντελώς τραγανά τότες μόλις τελειώσουμε με όλα τα πατατάκια τα απλώνουμε σε ταψί και τα στεγνώνουμε στο φούρνο στους 130ο C στον αέρα για 5 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

Αμέσως μετά μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τότε πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού ή ρίγανη ή πάπρικα.

Συνταγή : Nατάσα Χατζηαρβανίτη, Αθήνα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και...

Τραχανότο με γαρίδες

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με...

Πώς θα κρατήσετε τα κουνούπια μακριά από τα παιδιά σας και εσάς;

Τελευταία οι καλοκαιρινές βραδιές στα μπαλκόνια ή στη φύση έχουν γίνει εφιαλτικές κάποιες φορές λόγω των κουνουπιών. Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και...

Σαλάτα Θαλασσινή

Μια σαλάτα καλοκαιρινή μου μοσχοβολά θάλασσα. Νόστιμη, θρεπτική και πολύ εύκολη να γίνει. Μπορούμε αν δεν έχουμε καπαρόφυλλα και καπαρόμηλα να χρησιμοποιήσουμε κρίταμο. Μια...

Γιατί πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας το μέλι;

Το μέλι είναι το νέκταρ των θεών, το ελιξίριο της ζωής που χαρίζει ευεξία, μακροβιότητα και υγεία. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !