Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και υψηλής διατροφικής αξίας για τον οργανισμό αφού περιέχει υψηλή ποσότητα Ω3 λιπαρών οξέων που συμβάλουν στην καρδιοαγγειακή λειτουργία. Με μια πλούσια πράσινη σαλάτα και δροσερό λευκό ή ροζέ κρασί δένει αρμονικά.

Χρόνος παρασκευής  15-20 λεπτά  / Πολύ εύκολη

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πένες

300 γρ. καπνιστή πέστροφα, κομμένη σε κομμάτια

50 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση και σε κύβους

100 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 σφηνάκι τσίπουρο η βότκα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το αλάτι και μετά από 1 λεπτό τις πέννες.

Βράζουμε ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία για να είναι al dente.

Τις σουρώνουμε και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.

Τη βάζουμε και πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα ντοματίνια και σιγοβράζουμε μέχρι να ροδίσει η κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε την πέστροφα, το πιπέρι, το τσίπουρο ή τη βότκα.

Ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πένες ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να υγρανθούν από την κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή : Αγγελική Γιολδάση, ιχθυοτρόφος Καρπενήσι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !