Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Τα μυστικά των Chef

Η εποχή ζητά νόστιμα, θρεπτικά και εύκολα φαγητά που γίνονται γρήγορα και είναι χορταστικά. Μια γευστική δημιουργία της παρέας. Οι πέστροφες είναι νόστιμες και υψηλής διατροφικής αξίας για τον οργανισμό αφού περιέχει υψηλή ποσότητα Ω3 λιπαρών οξέων που συμβάλουν στην καρδιοαγγειακή λειτουργία. Με μια πλούσια πράσινη σαλάτα και δροσερό λευκό ή ροζέ κρασί δένει αρμονικά.

Χρόνος παρασκευής  15-20 λεπτά  / Πολύ εύκολη

Καπνιστή πέστροφα με πένες και τσίπουρο

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πένες

300 γρ. καπνιστή πέστροφα, κομμένη σε κομμάτια

50 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση και σε κύβους

100 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά

1 σφηνάκι τσίπουρο η βότκα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε το αλάτι και μετά από 1 λεπτό τις πέννες.

Βράζουμε ανάλογα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία για να είναι al dente.

Τις σουρώνουμε και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.

Τη βάζουμε και πάλι στη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα ντοματίνια και σιγοβράζουμε μέχρι να ροδίσει η κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε την πέστροφα, το πιπέρι, το τσίπουρο ή τη βότκα.

Ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πένες ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να υγρανθούν από την κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή : Αγγελική Γιολδάση, ιχθυοτρόφος Καρπενήσι

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !