Ροδακινόπιτα αναποδογυριστή

Τα μυστικά των Chef

Βελούδινη και νόστιμη με γεύση, άρωμα και χρώμα του ροδάκινου που είναι στα καλύτερά του. Γίνεται εύκολα και αρωματίζεται με μαστίχα, λικέρ πορτοκαλιού και καστανή ζάχαρη. Πολύ μου άρεσε το πρωινό με σπιτικές γεύσεις που προσφέρει το ξενοδοχείο Alexakis στην καρδιά της Υπάτης, σε απόσταση αναπνοής από τα ιαματικά λουτρά, που έχουν αποκτήσει και πάλι την αίγλη του χθες.

Χρόνος παρασκευής 1 ώρα / Εύκολη

Ροδακινόπιτα αναποδογυριστή

Από την Ιουλία Αλεξάκη, hotel Alexakis, Υπάτη

Υλικά για 4 άτομα

5 φρέσκα ροδάκινα αρωματικά

4 κ.σ. ζάχαρη

2 φρέσκα αυγά

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.σ κρυσταλλική ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό

50 γρ. αμυγδαλόψιχα, χοντροσπασμένη

Μισό κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη

Μισή κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

2 κ.σ μπράντυ ή λικέρ πορτοκαλιού

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε προσεκτικά και καθαρίζουμε τη φλούδα από τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε φέτες αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τα ροδάκινα δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμα.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα και τη στρώνουμε με λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε τα ροδάκινα και από τις δύο μεριές με το μίγμα της κανέλας και της ζάχαρης και τα αραδιάζουμε στο ταψί ακτινωτά μέχρι να καλυφθεί η βάση του.

Χτυπάμε με το σύρμα στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τις δύο κουταλιές κρυσταλλική και 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τη μαστίχα, το γιαούρτι, το μπράντυ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.

Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο.

Αδειάζουμε με την βοήθεια της μαρίζ τη ζύμη πάνω στα ροδάκινα και στρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά.

Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε αν ψήθηκε η ροδακινόπιτα γιατί αν βγει καθαρό είναι εντάξει διαφορετικά την αφήνουμε στο φούρνο λίγο ακόμα.

Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 45 λεπτά  τουλάχιστον να κρυώσει.

Την αναποδογυρίζουμε στη πιατέλα και τη σερβίρουμε σκέτη ή με παγωτό βανίλια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !