Τραχανότο με γαρίδες

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ο τραχανάς επανήλθε δυναμικά στις κουζίνες γνωστών chef και έγινε τάση. Με τις γαρίδες και την ντοματούλα συνδυάζεται αρμονικά και η γεύση εκτοξεύεται με το κρασί και τα αρωματικά.

Γίνεται πολύ εύκολα και κερδίζει σε εμφάνιση. Τρώγεται ζεστό μόλις βγει από την κατσαρόλα… με κρασάκι και μια πλούσια σαλάτα.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά Πολύ εύκολη

Τραχανότο με γαρίδες

Υλικά για 4 άτομα

200 ml ζωμό κοτόπουλου

30 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

50 γρ. ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

Μισή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

150 γρ. τραχανάς γλυκός παραδοσιακός

80 ml λευκό κρασί

8 γαρίδες Νο 1

40 γρ. φρέσκια ντομάτα, τριμμένη

20 γρ. λιαστή ντομάτα

30 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ, σε κομμάτια

20 γρ. γραβιέρα, σε κομμάτια

20 γρ. βούτυρο αγελαδινό φρέσκο

6 φύλλα βασιλικού

αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

φυλλαράκια βασιλικού ή

φύλλα δυόσμου

Τρόπος παρασκευής

Σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τον τραχανά.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σταδιακά, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, τον καυτό ζωμό κοτόπουλου.

Βράζουμε για 10 λεπτά.

Στη μέση του βρασμού προσθέτουμε τις γαρίδες, το πιπέρι, το αλάτι, τη φρέσκια ντομάτα και ανακινούμε την κατσαρόλα.

Τέλος προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, τη φέτα, τη γραβιέρα, το βούτυρο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Σερβίρουμε σε φόρμα για να έχει ωραία εμφάνιση και φινίρουμε με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου.

Συνταγή : Αφροδίτη Μάρδα executive cheffe Delfi Bay, Ερατεινή

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Ποπιέτες καπνιστού σολομού με κρέμα μυρωδικών, φύλλα βαλεριάνας και τραγανά flakes ψωμιού

Μια απίθανη γευστική δημιουργία από έναν πολυβραβευμένο chef για να μοιραστείτε με τον αγαπημένο σας ή με φίλους, πανεύκολη και νόστιμη. Ένα πιάτο που...

Ποιες είναι οι φυσικές αφροδισιακές τροφές για να διανθίσουμε τη διατροφή μας;

Εμείς ανατρέξαμε «στις γραφές» και τις μελέτες … προκειμένου να σας παρουσιάσουμε φυσικά αφροδισιακά για να τα εντάξετε στη διατροφή σας και να δώσετε...

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε χρόνο DT… χωρίς φύλλο και πλημμυρίζει νοστιμιά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τυρί φέτα, όμως μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα τυράκια που...

Αρμονική ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή…

Ναι αλλά πώς, δεν είναι καθόλου εύκολο… Υπάρχουν όμως τρόποι έστω να προσεγγίσετε αυτή την ισορροπία. Πολλές φορές αφοσιωνόμαστε στην επαγγελματική ζωή, αμελώντας την...

Σταφύλι… της αντιγήρανσης και της ομορφιάς

Τα σταφύλια τον Σεπτέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Φρέσκα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά. Κάθε ρώγα κρύβει το μυστικό της αντιγήρανσης, της λάμψης, της ομορφιάς....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !