Kέικ κολοκύθας με ξηρούς καρπούς

Τα μυστικά των Chef

Είμαστε στην καρδιά του φθινοπώρου και  κολοκύθες είναι στα καλύτερά τους… νόστιμες και πολύ θρεπτικές. Φτιάχνουμε ένα κέικ ξεχωριστό που αρέσει πολύ και γίνεται εύκολα.

Χρόνος παρασκευής 20 λεπτά / Χρόνος ψησίματος 25-30 λεπτά / Εύκολη

Kέικ κολοκύθας με ξηρούς καρπούς

Από τον διακεκριμένο chef Nίκο Κουλούσια, Λονδίνο

Υλικά

400 γρ κολοκύθα, τριμμένη

225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 βανίλια

300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

4 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

1 πρέζα γαρίφαλο, σε σκόνη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

80 γρ ψίχα καρυδιού, χοντροσπασμένη

100 γρ αμυγδαλόψιχα, χοντροσπασμένη

1 πορτοκάλι, το χυμό του και λίγο ξύσμα

200 ml ηλιέλαιο

4 μεγάλα αυγά

1 κ.σ ζάχαρη άχνη

Για τη φόρμα

Λίγο βούτυρο

Ελάχιστο αλεύρι

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κολοκύθα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι, τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και τα χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τότε προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει και σιγά σιγά το ηλιέλαιο χαμηλώνοντας τη ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη στρογγυλή φόρμα.

Ρίχνουμε τη ζύμη φροντίζοντας να τη γεμίσουμε μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω γιατί το κέικ θα φουσκώσει και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί στο φούρνο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25-30 λεπτά.  Τσεκάρουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι και αν βγει καθαρό βγάζουμε το κέικ από το φούρνο.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Tότε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κόβουμε σε κομμάτια.

Tips

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ξηρούς καρπούς ή ακόμα κάνουμε ένα ελαφρύ γλάσο με άχνη ζάχαρη και χυμό λεμονιού για ένα twist στη γεύση.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !