Κέικ λεμονιού με βατόμουρο και γλάσσο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα πρωτότυπο και εύκολο κέικ που ξεφεύγει λίγο από τις συνηθισμένες γεύσεις. Ότι καλύτερο για πρωινό ή snack που θα συνοδεύσει τον καφέ σας με χρώμα και γεύση απίθανη. Τα βατόμουρα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με μύρτιλα ή σμέουρα και μην ξεχνάτε όλα τα φρούτα του δάσους είναι νόστιμες υπερτροφές. To γλάσσο βατόμουρου αγκαλιάζει το κέικ και του χαρίζει extra γεύση και χρώμα.

Κέικ λεμονιού με βατόμουρο και γλάσσο

Από τον Κωνσταντίνο Γεωργατζά, διακεκριμένο executive corporate chef

Υλικά

1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 αυγά

1 ½  φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.γ baking powder

1 κ.γ. αλάτι

1/2 φλιτζάνι γάλα

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

Για το γλάσσο

50 ml σιρόπι με φρούτα του δάσους

150 γρ. άχνη ζάχαρη

30 ml νερό εμφιαλωμένο

Λίγες σταγόνες λεμονιού

1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ελαφρά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα  ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ βροχηδόν το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον γάντζο.

Παράλληλα προσθέτουμε και το γάλα σιγά σιγά.

Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα βατόμουρα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στη φόρμα αντικολλητικό χαρτί ή τη βουτυρώνουμε.

Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ και στρώνουμε την επιφάνεια με την μαρίζ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.

Δοκιμάζουμε βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και σε 2 λεπτά το αφαιρούμε από τη φόρμα. Το αφήνουμε πάνω στη σχάρα να κρυώσει για 25-30 λεπτά περίπου.

Παράλληλα σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα καλά όλα τα υλικά για το γλάσσο.

Μόλις κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το γλάσσο.

Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν το γλάσσο είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !