Κέικ λεμονιού με βατόμουρο και γλάσσο

Tips

Ένα πρωτότυπο και εύκολο κέικ που ξεφεύγει λίγο από τις συνηθισμένες γεύσεις. Ότι καλύτερο για πρωινό ή snack που θα συνοδεύσει τον καφέ σας με χρώμα και γεύση απίθανη. Τα βατόμουρα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με μύρτιλα ή σμέουρα και μην ξεχνάτε όλα τα φρούτα του δάσους είναι νόστιμες υπερτροφές. To γλάσσο βατόμουρου αγκαλιάζει το κέικ και του χαρίζει extra γεύση και χρώμα.

Κέικ λεμονιού με βατόμουρο και γλάσσο

Από τον Κωνσταντίνο Γεωργατζά, διακεκριμένο executive corporate chef

Υλικά

1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 αυγά

1 ½  φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1 κ.γ baking powder

1 κ.γ. αλάτι

1/2 φλιτζάνι γάλα

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

Για το γλάσσο

50 ml σιρόπι με φρούτα του δάσους

150 γρ. άχνη ζάχαρη

30 ml νερό εμφιαλωμένο

Λίγες σταγόνες λεμονιού

1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ελαφρά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα  ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ βροχηδόν το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον γάντζο.

Παράλληλα προσθέτουμε και το γάλα σιγά σιγά.

Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα βατόμουρα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στη φόρμα αντικολλητικό χαρτί ή τη βουτυρώνουμε.

Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ και στρώνουμε την επιφάνεια με την μαρίζ.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.

Δοκιμάζουμε βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και σε 2 λεπτά το αφαιρούμε από τη φόρμα. Το αφήνουμε πάνω στη σχάρα να κρυώσει για 25-30 λεπτά περίπου.

Παράλληλα σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα καλά όλα τα υλικά για το γλάσσο.

Μόλις κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το γλάσσο.

Αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

Αν το γλάσσο είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !