Κρέμα λευκού ταραμά

Tips

Μια γευστική δημιουργία που σηματοδοτεί την αρχή της Σαρακοστής.  Η κρέμα ταραμά, ένας αφρός με άρωμα θαλασσινό καταναλώνεται στο λεπτό. Πάνω σε ζεστό ψωμί ή κουλούρι είναι γευστική πανδαισία.  Ο λευκός ταραμάς, είναι ο «καθαρός» ταραμάς, που περιέχει 100% αυγά ψαριών κυρίως μπακαλιάρου και για αυτό είναι και λίγο ακριβός αλλά μας χαρίζει μια πολύ νόστιμη κρέμα ταραμά ή αλλιώς ταραμοσαλάτα. Προτιμήστε ένα καλό σπορέλαιο γιατί δεν επηρεάζει το άρωμα και τη γεύση του ταραμά.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο

Κρέμα λευκού ταραμά 

Από το περίφημο εστιατόριο «Mαρίτσα», Γαλαξίδι

Υλικά για 6 άτομα

150 γρ. ταραμά λευκό

150 γρ. προζυμένιο ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 1/3  φλιτζανιού σπορέλαιο εκλεκτό

½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί για 5 λεπτά και το στύβουμε πολύ καλά ανάμεσα στις παλάμες μας.

Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, τον ταραμά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά

Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό του λεμονιού εναλλάξ και τα χτυπάμε δυνατά.

Μόλις έχουμε μια βελούδινη κρέμα ταραμά τότε την σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με μια ελιά στη μέση.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε περιχύνουμε την κρέμα ταραμά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με άνηθο ή μάραθο.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χυμό λεμονιού με χυμό μοσχολέμονου (lime)

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !