Κρέμα λευκού ταραμά

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Μια γευστική δημιουργία που σηματοδοτεί την αρχή της Σαρακοστής.  Η κρέμα ταραμά, ένας αφρός με άρωμα θαλασσινό καταναλώνεται στο λεπτό. Πάνω σε ζεστό ψωμί ή κουλούρι είναι γευστική πανδαισία.  Ο λευκός ταραμάς, είναι ο «καθαρός» ταραμάς, που περιέχει 100% αυγά ψαριών κυρίως μπακαλιάρου και για αυτό είναι και λίγο ακριβός αλλά μας χαρίζει μια πολύ νόστιμη κρέμα ταραμά ή αλλιώς ταραμοσαλάτα. Προτιμήστε ένα καλό σπορέλαιο γιατί δεν επηρεάζει το άρωμα και τη γεύση του ταραμά.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Πολύ εύκολο

Κρέμα λευκού ταραμά 

Από το περίφημο εστιατόριο «Mαρίτσα», Γαλαξίδι

Υλικά για 6 άτομα

150 γρ. ταραμά λευκό

150 γρ. προζυμένιο ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

1 1/3  φλιτζανιού σπορέλαιο εκλεκτό

½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί για 5 λεπτά και το στύβουμε πολύ καλά ανάμεσα στις παλάμες μας.

Στο μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, τον ταραμά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά

Ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό του λεμονιού εναλλάξ και τα χτυπάμε δυνατά.

Μόλις έχουμε μια βελούδινη κρέμα ταραμά τότε την σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με μια ελιά στη μέση.

Μικρά μυστικά

Αν θέλουμε περιχύνουμε την κρέμα ταραμά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με άνηθο ή μάραθο.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το χυμό λεμονιού με χυμό μοσχολέμονου (lime)

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !