Cocktails με βάση το ούζο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Το ούζο είναι αναμφισβήτητα το εθνικό ποτό των Ελλήνων, είναι συνυφασμένο με την κουλτούρα του ελληνικού λαού και αποτελεί ένα κομμάτι της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Μπορεί το ούζο να έχει ταυτιστεί με την παρέα, την καλή διάθεση και τον μεζέ δίπλα στη θάλασσα, αλλά τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και για την δημιουργία μοντέρνων συνταγών cocktail με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Sour cherry

Το ούζο ταιριάζει πολύ με βύσσινο, για αυτό σου προτείνουμε ένα κοκτέιλ εύκολο και γρήγορο που μπορείς να το σερβίρεις μαζί με το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Υλικά

60 ml ούζο

30 ml χυμός lime

2 κουταλιές γλυκού βύσσινο

Βάλε το χυμό lime και το γλυκό βύσσινο μέσα σε ένα shaker και χτύπησέ τα καλά. Έπειτα πρόσθεσε το ούζο και ανακάτεψέ τα όλα μαζί. Σέρβιρέ το σε ένα ποτήρι με πάγο, γαρνίροντας με ένα βύσσινο και ένα καλαμάκι.

Orange cocktail

Αν σου αρέσει το ούζο αλλά σου φαίνεται «βαρύ» να το καταναλώσεις μόνο του, μπορείς να μετριάσεις την επιθετική αλκοολική του φυσιογνωμία με χυμό πορτοκάλι. Γενικά το διακριτικό ιώδιο που περιέχει το ούζο δένει απίστευτα με τα εσπεριδοειδή και μπορείς να το απολαύσεις μαζί με μεζέδες θαλασσινούς, τυριά, τουρσιά ή λουκάνικα.

Υλικά

60 ml ούζο

110 ml χυμός πορτοκάλι

Γέμισε ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο, πρόσθεσε τα υλικά σου και ανακάτεψε.  Μπορείς να γαρνίρεις με μια φέτα πορτοκάλι.

Lemonade cocktail

Εκτός από το πορτοκάλι και το λεμόνι ταιριάζει ιδανικά με το ούζο δίνοντας μια πιο όξινη γεύση στο κοκτέιλ σου. Η λεπτή και γεμάτη δροσιά γεύση του μπορεί να συνδυαστεί με θαλασσινούς μεζέδες όπως είναι οι γαρίδες, το χταπόδι και τα όστρακα.

Υλικά

50 ml ούζο

60 ml νερό

10 ml χυμό λεμονιού

1 κ.γ μέλι

λίγα φύλλα μέντας

Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Σέρβιρε σε ποτήρι με πάγο και αν θέλεις βάλε φύλλα μέντας για τη διακόσμηση.

Strong cocktail

Ο συνδυασμός ούζου με βότκα σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά αν σου αρέσουν τα δυνατά ποτά μπορείς να το τολμήσεις και σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις.

Υλικά

30 ml ούζο

30 ml βότκα

30 ml χυμός πορτοκάλι

15 ml χυμός λεμόνι

Χτύπησε όλα τα υλικά στο σέικερ μαζί με παγάκια και σέρβιρε σε χαμηλό ποτήρι.

 Greek cocktail

Ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ που θυμίζει Ελλάδα και είναι ιδανικό για τους λάτρεις του ούζου που αναζητάνε μια διαφορετική γεύση.

Υλικά

50 ml ούζο

½ λεμόνι σε μικρά κομμάτια

λίγα φύλλα βασιλικού

20 ml σιρόπι λεβάντας

Για το σιρόπι λεβάντας:

2 κουτ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα

200 γρ. ζάχαρη

240 γρ. νερό

Ξεκίνα τη διαδικασία με το σιρόπι λεβάντας. Ρίξε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και ανακάτεψε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε τη λεβάντα και μετά από λίγα λεπτά σούρωσε και άφησε το να κρυώσει.

Βάλε μέσα σε ένα σέικερ τα κομμάτια λεμονιού και τα φύλλα βασιλικού και χτύπησε δυνατά. Έπειτα πρόσθεσε το ούζο και το σιρόπι λεβάντας και ανακάτεψε. Σούρωσε το μείγμα και σέρβιρέ μαζί με θρυμματισμένο πάγο και ένα φύλλο βασιλικού για ομορφιά.

Το ούζο είναι ένα ποτό που μπορείς να το απολαύσεις όχι μόνο σκέτο με πάγο και νερό, ή σαν συνοδεία σε εκλεκτούς λιτούς μεζέδες αλλά και σε συνταγές κοκτέιλ μαζί με χυμούς φρούτων, σιρόπια, λικέρ, μπαχαρικά και άλλα ποτά δίνοντας ένα αποτέλεσμα εκρηκτικά φρέσκο και δροσερό. Το ούζο με τη γλυκιά μεθυστική γεύση του και την ιδιαίτερη διακριτική μυρωδιά θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι αλλά μπορείς να το καταναλώσεις όλες τις εποχές, αρκεί να έχεις την κατάλληλη παρέα!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !