Tί εκνευρίζει τους φίλους και πρέπει να προσέξουμε;

Tips

Kάποιες συμπεριφορές εκνευρίζουν τους φίλους και δημιουργούν εντάσεις, ίσως χωρίς να υπάρχει πρόθεση. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε και να προσπαθήσουμε να τις απαλείψουμε. Είναι θέμα σεβασμού για τους άλλους και ας μην ξεχνάμε οι φίλοι στην εποχή μας είναι πολύτιμοι.

Αργοπορημένος/η

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε στη ζωή μας να είμαστε ακριβείς στην ώρα μας, είτε πρόκειται για προσωπικό ή επαγγελματικό ραντεβού.

Άλλωστε αυτή η στάση δηλώνει άνθρωπο σοβαρό, συνεπή, που σέβεται τους άλλους. Δεν υπάρχει χειρότερο για τους άλλους να περιμένουν τον «αιωνίως καθυστερημένο» για να ξεκινήσουν το φαγητό στο σπίτι ή στο εστιατόριο.

Αν αυτό συμβαίνει συχνά με συγκεκριμένο άτομο καλύτερα να μην περιμένετε. Στείλτε ένα μήνυμα κοινοποιώντας την απόφαση της παρέας… και τέλος.

Γκρινιάζει συνεχώς

Αν κάποιος διαμαρτύρεται συνεχώς και γκρινιάζει γενικότερα, τότε η αρνητική ενέργεια χτυπάει κόκκινο….

Σίγουρα στους φίλους θα εξομολογηθούμε κάτι που μας ενοχλεί. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από την γκρίνια που καταβροχθίζει την ενέργειά μας. Αν το κάνετε σταματήστε το τώρα, γιατί κουράζει τους φίλους…

Δηλώνει μονίμως υπεραπασχολημένη/ος…

Μπορεί να σας ακούσει και οι συμβουλές της είναι πάντα χρήσιμες. Δεν μπορείτε όμως να βασιστείτε στη φυσική της παρουσία και να προγραμματίσετε μια συνάντηση.

Πάντα συμβαίνει κάτι κυρίως την τελευταία στιγμή και ακυρώνει τη συνάντηση…

Ίσως αυτό σημαίνει ότι δεν πολυενδιαφέρεται για εσάς και μάλλον σας χρησιμοποιεί όταν εκείνη/ος θέλει …

Απασχολείται μονίμως με το κινητό

Μια εκνευριστική συνήθεια για τους άλλους είναι να «απομονώνεστε» παίζοντας με το κινητό σας, αντί να συμμετέχετε στην παρέα.

Η στάση αυτή δείχνει αδιαφορία για τους άλλους. Αφήστε το παιχνίδι με το κινητό για το σπίτι και κοινωνικοποιηθείτε.

Βομβαρδισμός μηνυμάτων

Είναι κουραστικό για τους φίλους, ακόμα και τους πιο κοντινούς ο συνεχής βομβαρδισμός μηνυμάτων για ό,τι και αν συμβαίνει.

Σταθμίστε τη σοβαρότητα των μηνυμάτων και προσπαθήστε να μειώσετε τη συχνότητά τους.

Συνεχής κριτική

Η καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα δεκτή ανάμεσα σε φίλους. Όμως η συνεχής κριτική για το ντύσιμό σας και γενικότερα τη συμπεριφορά μπορεί να ενοχλήσει.

Μην το κάνετε λοιπόν γιατί δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθηση, μια ζήλια ίσως που υποβόσκει και δεν πρέπει να υφίσταται μεταξύ  πραγματικών φίλων.

Αν αυτό επαναλαμβάνεται τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε αυτή σας τη φιλία.

Μιλάει συνεχώς για τη σχέση της ή τα παιδιά της/ου

Όλοι είμαστε περήφανοι για μια νέα σχέση ή τα παιδιά μας. Εννοείται ότι θα μοιραστούμε με τους φίλους τον ενθουσιασμό μας ή κάποια έξυπνα καμώματα των παιδιών μας.

Όμως η υπερβολή ενοχλεί και κυρίως αν στην παρέα υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι ή δεν έχουν παιδιά…

Ξεφεύγει … στο αλκοόλ

Σε όλες τις παρέες έχει τύχει κάποιος να έχει ξεφύγει στο αλκοόλ και να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.

Αυτό ξεχνιέται αν τύχει κάποια φορά. Όταν όμως τυχαίνει πιο συχνά σε συγκεκριμένο άτομο, τότε αυτό είναι κουραστικό και τελικά ο φίλος αυτός περιθωριοποιείται, έστω και αν έχει πολλά χαρίσματα. Δεν είναι εύκολη η «διαχείρισή» του από τους άλλους…

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !