Εύκολη γαλατόπιτα με φύλλο

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Ένα γλυκό που αρέσει σε όλους και γίνεται τόσο εύκολα.

Ό,τι πρέπει για τον καφέ ή το πρωινό μας. Αν δεν έχετε φύλλο κρούστας στο σπίτι την ώρα που επιθυμήσατε ένα γλυκάκι δεν πειράζει μπορείτε ακολουθώντας την ίδια συνταγή να την φτιάξετε χωρίς φύλλο. Θα είναι το ίδιο νόστιμη απλά θα περιμένετε να κρυώσει πολύ καλά ή να τη βάλετε για λίγο στο ψυγείο.

Χρόνος παρασκευής 35 λεπτά / Εύκολη

Εύκολη γαλατόπιτα με φύλλο

Από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα restaurant Face, Ναύπακτος

Υλικά

4 φύλλα κρούστας

1 λίτρο γάλα φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη

180 γρ. ζάχαρη

70 γρ. κορν φλάουρ

2 κρόκους αυγού

55 γρ. βούτυρο κρύο και βούτυρο για τα φύλλα

 Για το φινίρισμα

1 αυγό

2 κ.σ. ζάχαρη

Κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη

Άχνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το φρέσκο γάλα,  το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ τους κρόκους, το βούτυρο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα τέσσερα φύλλα κρούστας αφού τα περάσουμε με το πινέλο με λίγο ζεστό βούτυρο.

Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και στρώνουμε την επιφάνεια με την μαρίζ.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη και με το πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια.

Αν θέλουμε τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί τα κόβουμε λίγο και τα τυλίγουμε ρολάροντάς τα γύρω από την κρέμα. Διαφορετικά τα κόβουμε σύριζα στην επιφάνεια της κρέμας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα, για 25 λεπτά.

Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί σε βάθος η κρέμα, βυθίζοντας ένα μαχαιράκι, αν βγει καθαρό η γαλατόπιτα είναι έτοιμη.

Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την κανέλα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Κόβουμε σε κομμάτια πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, ρόκα και πασατέμπο

Τα ροδάκινα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και ξεχειλίζουν κάλιο και αντιοξειδωτικά.   Για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και για...

Σαλάτα με μαριναρισμένες φακές, μυζήθρα και βινεγκρέτ καρότου και λουίζας

Μια δροσερή σαλάτα που είναι superfood. H βινεγκρέτ καρότου και λουίζας είναι τόσο πρωτότυπη και νόστιμη που αυτή η γευστική δημιουργία απογειώνεται… Αν αφαιρέσουμε το...

Σαλάτα με πολύχρωμες ντομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Μια παραλλαγή της γνωστής ιταλικής σαλάτας caprese με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούμε τις πολύχρωμες ντομάτες έτσι για ένα τουίστ στη γεύση. Επιλέγουμε από την αγορά...

Σαλάτα με δίχρωμα ντοματίνια, φέτα και σάλτσα ελιάς Καλαμών

Μια καθαρά ελληνική σαλάτα που τα έχει όλα και είναι τόσο νόστιμη. Ο ταλαντούχος Σίμος Tριανταφύλλου, μας αποκαλύπτει τα μυστικά του μαριναρίσματος των υλικών...

Μύδια σαγανάκι της Κατερίνας

Μια γευστική δημιουργία επική, που  θα λατρέψει η οικογένεια και οι φίλοι… Η νόστιμη σάλτσα τους είναι ότι καλύτερο για «βούτες» με καψαλισμένο ψωμάκια....

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !