Κεμπάπια σχαράτα

Τα μυστικά των Chef

Γεύση μοναδική, γίνονται πολύ εύκολα και ζητάνε μπάρμπεκιου και ωραία παρέα. Μπορείτε να τα ψήσετε και στο γκριλ ή την ψηστιέρα σας.

Η ποιότητα του κρέατος και η ισορροπία των υλικών χαρίζουν αρμονία μοναδική. Γεύση δωρική, μεστή, βουνίσια.

Τα ωραιότερα τα δοκίμασα στη Δράμα, που τα κεμπάπια είναι γευστική δημιουργία τοπική αυθεντική.  

Κεμπάπια σχαράτα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

1 αυγό

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπαχάρι, τριμμένο

Ρίγανη

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και τη ρίγανη.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά.

Το ζύμωμα πρέπει να είναι πολύ καλό και γυρίζουμε τον κιμά δύο τρεις φορές.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Στη σχάρα ανάβουμε τα κάρβουνα ώστε να είναι έτοιμη ή αντίστοιχα ανάβουμε την ψηστιέρα να ζεστάνει καλά.

Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεμπάπια σε σχήμα μακρόστενο και τα ψήνουμε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, γυρίζοντας με λαβίδα.

Σερβίρουμε με ντοματούλες ψητές, ρίγανη και μπούκοβο καυτερό.

Συνταγή: Από τον Άρη Αθανατσίκη, μεζεδοπωλείο «Παστουρμάς» Δράμα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !