Tαραμοσαλάτα με τζίντζερ

Τα μυστικά των Chef

Μια σαλάτα που αρέσει πολύ και δένει αρμονικά με το ούζο, το τσίπουρο και ζητά παρέα και τα φιλικά ανταμώματα… Είναι νηστίσιμη, οι ελίτσες της κάνουν ωραία συντροφιά και οι φρυγανισμένες πιτούλες είναι ό,τι καλύτερο. Το τζίντζερ χαρίζει ένα γευστικό twist που ξεφεύγει λίγο από τα συνηθισμένα. Ο λευκός ταραμάς είναι αυτός που προτιμάμε αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινο. Εμείς προτιμήσαμε ηλιέλαιο για να είναι ακόμα πιο ελαφριά σε υφή, εσείς μπορείτε θαυμάσια να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο.

Η επιλογή δική σας.

Χρόνος παρασκευής 10 λεπτά / Ψύξη 1 ώρα / Πολύ εύκολη

Tαραμοσαλάτα με τζίντζερ

Υλικά για 4 άτομα

2 κ.σ. λευκό ταραμά εκλεκτό

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

10 ml χυμό από φρέσκο λεμόνι

100 γραμμάρια ψίχα από ξερό ψωμί

1 κ.γ. τζίνζερ τριμμένο

ένα λίτρο ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε μπολ βάζουμε το ψωμί και το μουλιάζουμε σε νερό για 5 λεπτά.

Το στύβουμε δυνατά να φύγει το νερό.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τον ταραμά, το χυμό λεμονιού, το ψωμί συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το τζίντζερ και το ηλιέλαιο αργά αργά και συνεχίζουμε να ρίχνουμε μέχρι η ταραμοσαλάτα να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα λεμόνι ή ηλιέλαιο.

Βάζουμε τη ταραμοσαλάτα σε ένα μπολ σκεπασμένη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να αναδυθούν τα αρώματα.

Σερβίρουμε σε μπολ και διακοσμούμε με άνηθο ή μάραθο ή κρεμμυδάκια φρέσκα.

Συνταγή : Aπό το Δημήτρη Σπανό, Kymi Palace, Παραλία Κύμης

Προηγούμενο άρθροBody Shaming. Πώς να το ξεπεράσεις
Επόμενο άρθροΚεμπάπια σχαράτα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !