Κερασόπιτα βουνίσια

Τα μυστικά των Chef

Ένα γλυκάκι για όλες τις εποχές του χρόνου.  Το απολαύσαμε κατά τη διάρκεια του Γαστρονομικού Φεστιβάλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Food Stories στο όμορφο Παράλιο Άστρος.

Η Άννα Σούρσου και ο Γιάννης Κατσουράνης ετοιμάζουν την κερασόπιτα

Την περίοδο που τα κεράσια είναι στα καλύτερά τους χρησιμοποιούν φρέσκα κεράσια, αφού τους βγάλουν το κουκούτσι. Τα πασπαλίζουν με ζάχαρη και κονιάκ και τα χρησιμοποιούν για το φινίρισμα. Τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου χρησιμοποιούν γλυκό κεράσι, απλά σουρώνουν το σιρόπι.

Έτοιμη η κερασόπιτα

Κερασόπιτα βουνίσια

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατάνου Κυνουρίας

Υλικά για ένα ορθογώνιο ταψί

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μισό κ.γ. αλάτι

2 βανίλιες

3-4 αυγά

1 ποτήρι ελαιόλαδο εκλεκτό

1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι

30 κεράσια γλυκό, σουρωμένα

1 ποτήρι μαρμελάδα κεράσι, χλιαρή

Τρόπος παρασκευής

Σπάμε τα αυγά και τα χωρίζουμε σε κρόκους και ασπράδια.

Σε καθαρό και εντελώς στεγνό κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να έχουμε μια πλούσια μαρέγκα. Την αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε σε καθαρό κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και χτυπάμε ελαφρά.

Με την μαρίζ ρίχνουμε στο μείγμα την μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε βροχηδόν το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με τον γάντζο.

Ρίχνουμε τα 15 κεράσια και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ταψί που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με αλεύρι ρίχνουμε το μείγμα της κερασόπιτας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.

Βγάζουμε τη κερασόπιτα από το φούρνο και αφού κρυώσει ελαφρά ρίχνουμε στην επιφάνεια τη χλιαρή μαρμελάδα κεράσι και την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια.

Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα κεράσια.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !