Διακοπές τέλος… μυστικά για μια όμορφη καθημερινότητα

Tips

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι συνώνυμο της ανανέωσης. Αξίζει να εκμεταλλευτούμε αυτή την περίοδο για να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα από την καθημερινότητά μας και να ξεκινήσουμε παίρνοντας κάποιες αποφάσεις.

Η επιστροφή στη δουλειά και η έναρξη της σχολικής χρονιά είναι συχνά πηγή κατάθλιψης και άγχους. Για να αποφορτίζεστε από την πίεση της καθημερινότητας σκεφθείτε ένα νέο ξεκίνημα με γυμναστική ή διαλογισμό.

Προσωπικά σκέφθηκα να ξεκινήσω κολύμβηση, γιατί αυτό θα μου επιτρέψει να καθαρίζω το μυαλό μου και να με ανακουφίζει από το καθημερινό άγχος. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που προσφέρονται. Ας ξεκινήσετε με εγγραφή για ένα μήνα δοκιμάζετε και αποφασίζετε. Είναι αναγκαίο αν σκεφθείτε πόσα χρήματα έχουμε πληρώσει στο γυμναστήριο για προγράμματα ενός έτους δήθεν προσφορά και τελικά πήγαμε μόνον 5 φορές.

Η επιστροφή στη δουλειά  είναι μια ευκαιρία να αναθεωρήσετε τα καταναλωτικά σας πρότυπα και να πάρετε γενναίες αποφάσεις. Περιορισμός της σπατάλης, μείωση απορριμμάτων, ανακύκλωση,επιλεκτική διαλογή άλλωστε κάθε πράξη μετρά για την οικονομία μας και το περιβάλλον.

Τρώμε υγιεινά και υιοθετούμε καλές συνήθειες με χυμούς, αρκετά φρούτα και λαχανικά και ελαφριά δείπνα. Φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο μπορούμε για να αντέξουμε… και να έχουμε υγεία.

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς πολλοί σύλλογοι ή δήμοι διοργανώνουν σεμινάρια ενδιαφέροντα ή ακόμα και τμήματα χορού που είναι πολύ οικονομικά και κάποια δωρεάν. Επωφεληθείτε θα νοιώθετε όμορφα, θα κάνετε ενδιαφέροντα πράγματα και θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους και θα διασκεδάζετε.

Οργανωθείτε καλύτερα γιατί συνήθως τρέχουμε να προλάβουμε… Μάθετε στα παιδιά σας να σας βοηθούν όσο μπορούν.

Γράψτε εσείς και προτείνετε και στα παιδιά σας να γράψουν σε ένα τετράδιο ή σε μια αφίσα τους στόχους για τη νέα σχολική χρονιά ακόμα και ποια παιχνίδια θα ήθελαν να αγοράσουν… ή τι άλλο επιθυμούν. Έτσι θα συνηθίσουν από μικρά να βάζουν στόχους στη ζωή τους, βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους ή και μακροπρόθεσμους.

Με την επιστροφή από τις διακοπές μας περιμένουν ίσως και κάποια προβλήματα που φεύγοντας  … τα ξεχάσαμε όπως και κάποιοι λογαριασμοί … Τα προβλήματα είναι μέρος της ζωής, το κλειδί είναι να ξέρεις να τα αποδέχεσαι για να μπορείς να τα λύνεις το ένα μετά το άλλο, χωρίς άγχος και με χαμόγελο.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, αφιερώνουμε χρόνο για να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια. Για να διαιωνίσετε αυτή την καλή συνήθεια, οργανωθείτε ώστε όλοι μαζί να έχετε δείπνο ή ευκαιρία για συζήτηση και ίσως να μοιραστείτε κάποιες δραστηριότητες τα Σαββατοκύριακα.

Προσπαθήστε να ταξιδεύετε όσο μπορείτε περισσότερο. H μεγαλύτερη επένδυση για τον εαυτό σας. Έτσι θα περνά ο χρόνος πιο παιχνιδιάρικα με συζητήσεις και αναζητήσεις ευχάριστες διοργανώνοντας το ταξίδι, απολαμβάνοντάς το μόλις έρθει η στιγμή και ζώντας με τις αναμνήσεις μέχρι να έρθει το επόμενο.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !