Μια παραδοσιακή γεύση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είναι τόσο νόστιμη και γίνεται γρήγορα και έτσι κάθε γεύμα γίνεται γιορτή. Εμείς απολαύσαμε το κοντοσούβλι έχοντας την ωραιότερη θέα της λίμνης των Ιωαννίνων από το ιστορικό χωριό Λιγκιάδες. Αξίζει
Χρόνος παρασκευής 40 λεπτα / Μαρινάρισμα 1-2 ώρες / Πολύ εύκολο
Κοντοσούβλι κοτόπουλο
Από το εστιατόριο Κουκουβάγια, Λιγκιάδες Ιωαννίνων
Υλικά για 4 άτομα
800 γρ κοτόπουλο φιλέτο μπούτι, κομμένο σε κύβους
4 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ λευκό κρασί
1 ½ κ.σ μουστάρδα απαλή Dijon
2 ½ κ.σ χυμό λεμόνι
2 ½ κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κόκκινη πιπεριά, σε τετράγωνα κομμάτια
1 πράσινη πιπέρια, σε τετράγωνα κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε τετράγωνα κομμάτια
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
1 ½ κ.σ θυμάρι τριμμένο
4 σούβλες 35 εκ.
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το κρασί, το αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, το σκόρδο, την πάπρικα, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Περνάμε τα μαριναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου στις σούβλες, βάζοντας εναλλάξ ανά δύο κομμάτια κοτόπουλου από ένα κομμάτι πιπεριάς και ένα κομμάτι κρεμμύδι.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τα ψήσουμε.
Αραδιάζουμε στη σχάρα του φούρνου τα κοντοσούβλια και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με νερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στο γκριλ για 12-15 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε σε πιάτο με πατάτες τηγανητές, ντομάτα και σάλτσα μουστάρδας.