Aντιμετωπίζουμε τον βήχα με φυσικούς τρόπους

Tips

Το σίγουρο είναι ότι για την αντιμετώπιση του βήχα, που είναι κάποιες φορές τόσο εκνευριστικός και επίμονος υπάρχουν πολλά σιρόπια και διαλύματα που προσφέρει η σύγχρονη φαρμακολογία.

Ο γιατρός σας είναι ο μόνος αρμόδιος για να αναλάβει τη θεραπευτική σας αγωγή. Παράλληλα εμείς έχουμε να σας προτείνουμε φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης που θα δράσουν επικουρικά.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το φαρμακείο της φύσης πάντα έχει να προσφέρει φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης της κάθε περίπτωσης.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, αφού πρώτα το αναφέρετε στο γιατρό σας.

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό φάρμακο της φύσης, για την τόνωση του αναπνευστικού συστήματος είναι τα κόκκινα σταφύλια, που αποτελούν ένα φυσικό αποχρεμπτικό. Χαρίζουν στον οργανισμό μας αντιοξειδωτικά και μας τονώνουν όταν έχουμε οποιαδήποτε λοίμωξη, γρίπη ή ακόμα ένα απλό κρυολόγημα.

stafyli

Ένα ποτήρι βιολογικού χυμού σταφυλιού με ένα κουταλάκι μέλι είναι ένα φάρμακο χαρισμένο από τη φύση, που μας ηρεμεί από το βήχα.

Μια ακόμα ανακουφιστική για το βήχα συνταγή της γιαγιάς είναι οι ακέρωτες φλούδες λεμονιών κατά προτίμηση βιολογικών, που βράζουμε σε εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό για 5 λεπτά.

Τις αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, μέσα στο νερό. Σουρώνουμε και ρίχνουμε μια κουταλίτσα μέλι σε κάθε φλιτζάνι, ανακατεύουμε καλά και το πίνουμε ζεστό.

Για την υγροποίηση της βλέννας που δυσκολεύει την αναπνοή ορισμένα ακόμα αφεψήματα είναι πολύ αποτελεσματικά. Όπως το αφέψημα με φύλλα ευκαλύπτου, που είναι από τα καλύτερα και το χαμομήλι ή το θυμάρι.

Το νερό του εγχύματος πρέπει να είναι σε θερμοκρασία του σώματος και όχι καυτό. Ένα κουταλάκι μέλι σίγουρα δίνει πιο ευχάριστη γεύση και συνδράμει στην όλη κατάσταση. Αν μάλιστα είναι ερείκης, καστανιάς, βελανιδιάς ή ελάτης ακόμα καλύτερα.

Επίσης ανακουφιστικό για το βήχα είναι το αφέψημα κουκουναριών και μπουμπουκιών ελάτης, βοηθά πολύ το αναπνευστικό από τις βρογχίτιδες, αμυγδαλίτιδες, άσθμα, ιγμορίτιδες και λαρυγγίτιδες. Ανακουφίζει τον βήχα και η αποχρεμπτική του δράση απελευθερώνει τους βρόγχους.

Από τα αφεψήματα που αναφέρουμε μπορούμε να καταναλώνουμε μέχρι 3 φλιτζάνια την ημέρα. Ενδείκνυται το ένα φλιτζάνι να το πίνουμε λίγο πριν τον ύπνο, για να είμαστε πιο ήρεμοι την νύχτα.

Επίσης μπορεί να κάνουμε γαργάρες ή πλύσης της μύτης με αφέψημα μεγαλύτερης πυκνότητας σε θερμοκρασία μέχρι 37ο C.

Οι γιαγιάδες χρησιμοποιούσαν τα ξερά κρεμμύδια, για την αντιμετώπιση του βήχα, και μας δίνουν τη συνταγή.

Βάζουμε στο μπλέντερ ένα κρεμμύδι και βγάζουμε το χυμό, που τον ανακατεύουμε με μέλι, το αφήνουμε έτσι για 6 ώρες και για 3 ημέρες 2 φορές την ημέρα, παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού.

Ένα ακόμα μυστικό είναι να βράσουμε σε κατσαρόλα φρέσκα φύλλα ευκαλύπτου και να αναπνέουμε τους ατμούς του. Παράλληλα απολυμαίνεται και όλο το σπίτι.

Επίσης οι γαργάρες με αλατόνερο, κυρίως αναμιγνύοντας 2 κουτάλια ανθό αλατιού σε χλιαρό νερό είναι ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση του βήχα και την απολύμανση του λαιμού.

Από τη δημοσιογράφο Σίσσυ Νίκα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !