Κοτόπουλο φρικασέ αυγολέμονο

Tips

Ένα φαγητό νόστιμο και χορταστικό. Το κοτόπουλο με τα χόρτα, τα κρεμμυδάκια, τα αρωματικά και το αυγολέμονο χαρίζουν αρμονία μοναδική. Η επιλογή των χόρτων δική σας από σταμναγκάθι και αντίδια μέχρι σπανάκι και ότι άλλο σας αρέσει…

Με ένα ωραίο λευκό δροσερό κρασί ή ένα ροζέ θα το ευχαριστηθούμε πολύ.

Χρόνος προετοιμασίας  20 λεπτά  Χρόνος παρασκευής 70 λεπτά / Μέτρια δυσκολία

Κοτόπουλο φρικασέ αυγολέμονο

Υλικά για 4 άτομα  

1 κοτόπουλο, 1300 γρ. κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, σε λεπτές φέτες

80 ml ελαιόλαδο

600 γρ. ποικιλία άγριων χόρτων, σπανάκι, μαρούλι

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

500 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια

Μία σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κύβο λαχανικών τριμμένο

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Χυμό από 1 λεμόνι

Για το αυγολέμονο

2 λεμόνια χυμό

2 αυγά

2 κ.σ. κορν φλάουρ

Τρόπος παρασκευής 

Περνάμε το κοτόπουλο με λεμόνι, ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσει και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε άλλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σε πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τον κύβο λαχανικών τριμμένο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.

Σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 45 λεπτά.

Προσθέτουμε τα άγρια χόρτα, το σπανάκι, τα μαρούλια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά

Λίγο πριν το τέλος βάζουμε τον άνηθο και το μάραθο και κρατάμε μερικές κορφούλες για το φινίρισμα του πιάτου.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Σε μπολ βάζουμε μια κουταλιά νερό και χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τα χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά με το σύρμα.

Ρίχνουμε και δύο κουταλιές από το ζωμό της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο και ανακινούμε να πάει παντού.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο άνηθο ή μάραθο.

Συνταγή: από την Κατερίνα Ξηρού, μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !