Κριθαρότο με γαρίδες και ντομάτα

Τα μυστικά των Chef

Αλήθεια πόσο χρόνο χρειάζονται τα κρεατικά, τα ψάρια για να έχουν το σωστό μαρινάρισμα;

Πρώτα επιλέγουμε τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας ή το ψάρι και το μαρινάρισμα γίνεται αποκλειστικά στο ψυγείο. Ο Κώστας Συντάκας, executive chef μας ενημερώνει...

Πόσους μήνες διατηρούνται ασφαλώς τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Τα τρόφιμα που θέλουμε να διατηρήσουμε στην κατάψυξη τα βάζουμε σε ειδικά σκεύη ή τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη σιλικόνης, για να παραμείνουν σε...

Πότε οι τροφές διατηρούν τα θρεπτικά τους οφέλη, ωμές ή μαγειρεμένες;

Ορισμένες τροφές έχουν διαφορετική θρεπτική αξία όταν τρώγονται ωμές ή όταν μαγειρεύονται. Εμείς σας ενημερώνουμε πώς είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε.  Ντομάτα Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που...

Ποιο λάδι είναι το καλύτερο για το τηγάνισμα ;

Tο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο. Eίναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό λάδι στις υψηλές θερμοκρασίες.  Eτσι μπορεί να το χρησιμοποιήσουμε και πάλι αφού...

Πανεύκολη αυθεντική γεύση της θαλασσινής κουζίνας, κρασί ασύρτικο, ντοματάκια και ποικιλία πιπεριών. Οι γαρίδες φρεσκότατες. Το κρασί που χρησιμοποιήθηκε είναι ασύρτικο, αφού δένει αρμονικά με τις θαλασσινές γεύσεις.

Ένα κριθαρότο που αρέσει πολύ και αν θέλετε από πάνω το διανθίζετε με ένα ωραίο ελληνικό κρεμώδες τυράκι όπως το τσαλαφούτι Ευρυτανίας, με ελάχιστα λιπαρά.

Για την νηστίσιμη εκδοχή χρησιμοποιούμε μόνον ελαιόλαδα και λείπει το τυρί.

Κριθαρώτο με γαρίδες και ντομάτα

Από τη Σίσσυ Νίκα

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό

450 γρ. γαρίδες Νο 2

1 κρεμμύδι  ξερό, ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Λίγες λεπτές φέτες  τσίλι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

10 ντοματίνια βελανίδι, κομμένα στη μέση

300 γρ. σάλτσα ντομάτας

100 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

100 ml κρασί λευκό κατά προτίμηση ασύρτικο

80 γρ. βούτυρο

100 γρ. τυρί τσαλαφούτι Ευρυτανίας

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος παρασκευής

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.

Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά τις γαρίδες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τσίλι και τα ντοματίνια.

Ανακινούμε την κατσαρόλα και με τη λαβίδα γυρίζουμε τις γαρίδες.

Μόλις πάρουν χρώμα «σβήνουμε» με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Τότε προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αλάτι και τα πιπέρια.

Προσθέτουμε και το βρασμένο κριθαράκι και μόλις απορροφήσει τη σάλτσα και χυλώσει αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο.

Στη μέση βάζουμε μια κουταλιά τσαλαφούτι και φινίρουμε με σχινόπρασο ή φύλλα βασιλικού.

Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροΡιζότο λαχανικών
Επόμενο άρθροKτήμα Σκούρα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Γαρίδες σαγανάκι

Ένας απίθανος μεζές για ούζο ή κρασί. Μοσχομυρίζει θάλασσα και γίνεται σε χρόνο dt. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε έτοιμη σάλτσα και το τυράκι που...

Muffins αμυγδάλου με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Πανεύκολα muffins για το πρωινό αλλά και για σνακ όλες τις ώρες της ημέρας. Αρέσουν πολύ και είναι από τις συνταγές, που μπορείτε να...

Παντζάρια … τα πολύτιμα λαχανικά

Μια υπερτροφή για τον οργανισμό μας, που πρέπει άμεσα να την εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια δίνουν 43 θερμίδες. Ο χυμός παντζαριού βελτιώνει...

9 + 1 τρόποι για να περάσουν όμορφα τα παιδιά σας στο σπίτι

Τα σχολεία είναι κλειστά πολύ καιρό λόγω των ειδικών συνθηκών coronavirus. Έτσι τα παιδιά είναι περιορισμένα στο σπίτι και γρήγορα βαριούνται. Εμείς λοιπόν σας προτείνουμε...

Tυροκαυτερή  με κόκκινες πιπεριές

Μια σαλάτα υπερτροφή με κόκκινες πιπεριές που είναι υψηλής διατροφικής αξίας, γιαούρτι και τυρί φέτα. Μια νόστιμη σαλάτα που πλημμυρίζει βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ευωδιαστή, με...

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !