Κριτσίνια με τυρί emmental και παρμεζάνα

Τα μυστικά των Chef

Τα κριτσίνια αρέσουν πολύ σε παιδιά και μεγάλους. Ανάλογα με το γούστο μας μπορούμε να βάλουμε μέσα στη ζύμη διάφορα υλικά. Όμως τα κριτσίνια τυριού αρέσουν περισσότερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα τυριά που σας αρέσουν εμείς επιλέξαμε παρμεζάνα και emmental όμως και η γραβιέρα τους πηγαίνει πολύ.

Συνοδεύει αρμονικά το κρασί ή το τσίπουρο.

Αρέσουν πολύ στα παιδιά μην το ξεχνάτε…

Χρόνος παρασκευής 30 λεπτά / Χρόνος αναμονής 20 λεπτά / Εύκολη

 Κριτσίνια με τυρί emmental και παρμεζάνα

 Υλικά για 6 άτομα

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι τυρί emmental, χοντροτριμμένο

Μισό φλιτζάνι εκλεκτό ελαιόλαδο

2 κ.σ μπέικιν πάουντερ

φρεσκοτριμμένα πιπεριά

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Για το πασπάλισμα

μισό φλιτζάνι παρμεζάνα χοντροτριμμένη

Για το φινίρισμα

1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νεράκι

Τρόπος παρασκευής 

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα πιπέρια και το τριμμένο emmental και ανακατεύουμε καλά.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το μείγμα αλεύρου κοσκινισμένο στο μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη, που τρίβεται.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να έχουμε μία λεία και εύπλαστη ζύμη.

Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη 20 λεπτά «να ξεκουραστεί».

Αρχίζουμε να κόβουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μπαστούνια.

Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Με πινέλο αλείφουμε με τον κρόκο αβγού.

Πασπαλίζουμε με αρκετό τριμμένο τυρί παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βγάζουμε τα κριτσίνια από το φούρνο και τα αραδιάζουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν, χωρίς να τα σκεπάσουμε για να παραμείνουν τραγανά.

Διατηρούνται φρέσκα σε μεταλλικό κουτί.

Συνταγή : Από την Κατερίνα Ξηρού, περίφημη μαγείρισσα

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !