Κροκέτες σκερτσόζες

Tips

Νόστιμες κροκέτες με τυρί, μπέικον και κρασί. Είναι τόσο νόστιμες και τραγανές και αρέσουν πολύ. Τις σερβίρουμε πάνω σε κρέμα γιαουρτιού ή μαγιονέζα αρωματική. Στις γιορτές μπορούμε να τις σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με ένα πιρουνάκι πάνω σε κάθε μια. Έτσι για περισσότερο glam…

Κροκέτες σκερτσόζες

Από την Νανά Γκαμπούρα, πολυβραβευμένη cheffe, «Η κουζίνα της Μαμάς Άννας» Σέρβια Κοζάνης

Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών, έμμενταλ, κασέρι, μετσοβόνε

2 ασπράδια αυγού

4 κ.σ. πάνκο

150 γρ. μπέικον καπνιστό, κομμένο καρέ

1 σφηνάκι κρασί λευκό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Για το τηγάνισμα

Λίγο πάνκο

Ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής

Σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σε μπολ ρίχνουμε το μείγμα τυριών, τα ασπράδια αυγού, το πάνκο, το κρασί, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και το μπέικον.

Ζυμώνουμε δυνατά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα ρολάρουμε σε πάνκο.

Σε βαθύ τηγάνι ή στη τηγανιέρα βάζουμε ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνουμε τις κροκέτες και τις αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν για 3 λεπτά, γυρίζοντας με λαβίδα ή τρυπητή κουτάλα.

Στρώνουμε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις κροκέτες.

Τις αφήνουμε να σταθούν για 2 λεπτά για να φύγει το λάδι.

Στο πιάτο βάζουμε κρέμα γιαουρτιού ή μαγιονέζα και από πάνω βάζουμε τις κροκέτες.

Πασπαλίζουμε με σχινόπρασο και σερβίρουμε.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !