Λικέρ ροδιού Γαλαξιδίου

Tips

Σε λίγο πλησιάζει η εποχή της συγκομιδής του ροδιού οπότε σας βρήκαμε την καλύτερη και την πιο εύκολη συνταγή για λικέρ ροδιού.

Αξίζει να κάνετε αρκετή ποσότητα για να έχετε το λικέρ με τη δική σας υπογραφή. Για πιο εκλεπτυσμένη γεύση μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσίπουρο με βότκα.

Το λικέρ πίνεται πολύ ευχάριστα με τρίμμα πάγου και θεωρείται το ποτό της ευζωίας και της χαράς.

Χρόνος παρασκευής 12 λεπτά / Χρόνος αναμονής 1 μήνας / Πολύ εύκολο

Λικέρ Ρόδι

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, Ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι

Υλικά

1,5 λίτρο τσίπουρο, χωρίς γλυκάνισο ή βότκα

600 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

6 ρόδια καθαρισμένα προσεκτικά , μόνο τους σπόρους

1 ξύλο κανέλας

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βάζουμε ένα γυάλινο βάζο με το στόμιο προς τα κάτω και το αφήνουμε 2 λεπτά για να αποστειρωθεί.

Το βγάζουμε προσεκτικά με μια τσιμπίδα και το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίξει.

Ρίχνουμε μέσα στο βάζο όλα τα υλικά μαζί και το κλείνουμε ερμητικά.

Κουνάμε το βάζο δυνατά δύο.

Διατηρούμε το βάζο σε σκιερό και δροσερό μέρος για ένα μήνα περίπου.

Την πρώτη εβδομάδα ανακινούμε το βάζο λίγο για να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει.

Ανά 5 ημέρες το ανακινούμε.

Μόλις ολοκληρωθεί το διάστημα των 30 ημερών «περνάμε» το λικέρ μέσα από ένα τουλπάνι, ώστε να συγκρατηθούν οι σπόροι ροδιού.

Το λικέρ ροδιού πρέπει να είναι διαυγές και να έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα.

Μικρά μυστικά

Τα λικέρ φρούτων δεν αγαπούν τον ήλιο γιατί αλλοιώνονται…

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Σχετικές δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο του website προστατεύεται !